Oslobodjenje

Za Armeniju me vežu najljepše uspomene

Napadač Aleksandar Glišić za Oslobođenj­e govori o Armeniji i šta mu je ova država lijepo donijela

- STEFAN PAPAZ

Bosanskohe­rcegovački napadač Aleksandar Glišić završio je epizodu u Alashkertu, gdje je postao najbolji strijelac-stranac u klupskoj istoriji.

Momenti

Glišića za Armeniju vežu najljepše uspomene, a sa Alashkerto­m je osvojio dva trofeja.

- Vezaće me najljepše uspomene za klub. Bilo je dosta finih momenata koji će se pamtiti. Ali, sigurno da dva osvojena trofeja i igranje evropskih utakmica ostaju najviše u sjećanju. Iskreno, kada sam dolazio, nisam razmišljao kako će biti. Najbitnije mi je bilo da budem zdrav i da igram, a ostalo će doći. Sa ove tačke gledanja, može se reći da sam ispunio sve, ali uvijek je moglo i može bolje, rekao je za naš portal Aleksandar Glišić.

Alashkert ove sezone ne igra najbolje u prvenstvu Armenije, ali je jesen dočekana u grupnoj fazi Lige Konferenci­je, što je najveći uspjeh armenskog fudbala.

- Nismo najbolje počeli sezonu jer smo imali evropske utakmice i poslije toga je došla grupna faza. Bilo nam je teško da se prebacimo. Dosta je bilo i rotiranja, ušli smo u kontra ritam, ali, evo, pri kraju smo vezali pet pobjeda u prvenstvu i siguran sam da će tako ekipa nastaviti u drugom dijelu.

Utisci

Kako nam kaže, uživali su u igranju u Evropi, a u tom takmičenju je postigao prelijep gol kojim je postao najbolji stranac u istoriji kluba.

- Prvi smo klub iz Armenije koji se plasirao u grupnu fazu nekog takmičenja. Uživali smo u tim utakmicama, jer to je drugi nivo kada poredimo sa prvenstvom. Nosim predivne utiske sa tih evropskih utakmica. Namjestilo mi se da lijepim pogotkom postanem stranac sa najviše golova u istoriji Alashkerta. Osjećao sam se poslije utakmice tužno jer smo izgubili, ali kada sam sutradan saznao za taj podatak, bio sam sretan i ponosan.

Aleksandar Glišić je u Armeniji doživio mnogo toga. Oženio se, bio je tu za vrijeme ratnih dešavanja, a kako nam kaže, preporučuj­e svima da dođu u ovu prelijepu zemlju.

- Ovdje sam se zaljubio, oženio, i Armenija će u budućnosti biti dio mene. Preporučio bih svima da posjete Armeniju i uživaju u prelijepom vremenu, hrani, prirodi i posebno ljudima koji su jako slični nama. Planiram da se sada odmorim sa porodicom, a za dalje ćemo vidjeti. Sve opcije su moguće.

Preporučio bih svima da posjete Armeniju i uživaju u prelijepom vremenu, hrani, prirodi i posebno ljudima

 ?? ?? Aleksandar Glišić
Aleksandar Glišić

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina