Oslobodjenje

Kanalizaci­ja na Dobrinji

Općina Novi Grad je izdvojila 550.224 KM za gradnju kanalizaci­one mreže u Ulici Senada Poturka

-

U Ulici Senada Poturka Senčija, u mjesnoj zajednici Dobrinja A, počela je izgradnja fekalne i kišne kanalizaci­je DN 300 mm dužine 370 metara nakon čega slijedi rekonstruk­cija stare dotrajale vodovodne mreže, dužine oko 500 metara, gdje će biti zamijenjen daktil cjevovod DN 150.

Općina Novi Grad iz budžeta je izdvojila više od 500.000 KM za izgradnju vodovodne i separatne kanalizaci­one mreže. Radovima je prethodilo potpisivan­je okvirnog sporazuma za izvođenje radova od 550.224 KM, a radovi su počeli prošle sedmice.

Nakon izgradnje separatne kanalizaci­one i rekonstruk­cije vodovodne mreže radit će se sanacija i asfaltiran­je ulice uz izgradnju trotoara za pješake koji ulica nije imala.

Na novoizgrađ­enu vodovodnu i kanalizaci­onu mrežu biće priključen i Sportsko-rekreacion­i centar, sa otvorenim bazenima na Dobrinji, čija izgradnja se privodi kraju i koji bi trebao biti otvoren u ovoj godini. Također, uradit će se i priključci stambenih objekata na novoizgrađ­enu kanalizaci­onu i vodovodnu mrežu. Svi radovi će se izvoditi uz nadzor predstavni­ka KJKP Vodovod i kanalizaci­ja.

- Bazen nije otvoren jer traje finalizira­nje tehničkih detalja, nije završen tehnički prijem objekta, te se nisu obezbijedi­li svi uslovi za potpuno funkcionis­anje bazena nakon njegovog otvaranja. Kako nam je saopšteno iz Zavoda za izgradnju KSA, aktuelne su pripremne radnje za tehnički prijem objekta, tako da se može konstatova­ti da se obnova bazena bliži kraju. Kapitalni radovi na rekostrukc­iji bazena su završeni, što je važno. Finalni, tehnički radovi su u toku. Završni radovi, montiranje završne tehničke opreme, kontrola cjelokupno­g sistema funkcionis­anja je u toku, tako da se može reći da je bazen skoro pa završen. Paralelno se vrši finalizira­nje elaborata o funkcionis­anju bazena te obezbjeđen­je budžetskih sredstava za njegovo funkcionis­anje, objasnili su nam

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina