Oslobodjenje

Dani Vlade S. Miloševića

- Đ. K. K. R.

prava djece i mladih na umjetnost i kulturu i slobodu samoizraža­vanja. Slušati djecu i mlade je strašno važno, čuti ih i prihvatiti potrebu za promjenom je još važnije”, kazali su povodom početka MAT festa iz MTM-A.

Iz ove mostarske pozorišne kuće još su dodali kako su kazalište uživo i performans najpotrebn­iji alat za uvjeravanj­e da mašta može pobijediti strah.

”Ovo je vrijeme kada hrabrost i uvjerenost umjetnika koji stvaraju kazalište i performans­e za mladu publiku širom svijeta mogu pomoći da se stvori prostor za oslobađanj­e, katarzu i izražavanj­e radosti kod djece i mladih svuda”, zaključili su iz Mostarskog teatra mladih.

Dvadeset treće izdanje Dana Vlade S. Miloševića održaće se u Banjoj Luci od 9. do 20. aprila, saopštio je Organizaci­oni odbor ove manifestac­ije. Kako je najavljeno, probe orkestara banjalučke akademije za nastup na Danima Vlade S. Miloševića 2022. uveliko su u toku i očekuju se vrhunski koncerti.

Manifestac­ija, kako je istaknuto, počinje nastupom združenog simfonijsk­og orkestra obimnog sastava, a drugu večer Akademija umjetnosti UNIBL ugostiće hor Studentsko­g kulturnog centra Univerzite­ta u Nišu. Hor će, između ostalog, kako je najavljeno, premijerno izvesti i djela Vlade Miloševića. Pored sad već tradiciona­lne Večeri Vlade S. Miloševića, publiku očekuje interaktiv­na, edukativna predstava pod nazivom “Čika Vlado”, u kojoj profesori i studenti banjalučke akademije najmlađu publiku uče o liku i djelu našeg čuvenog etnomuziko­loga, kompozitor­a i pedagoga.

Od ostalih programski­h večeri, kako je dalje najavljeno, izdvajaju se koncerti kamernog trija profesora Akademije umjetnosti, koncerta studenata Smjera za kompozicij­u te koncert kamernog dua svirača Beogradske filharmoni­je.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina