Oslobodjenje

Električni Maserati Folgore

-

Maseratije­v prvi električni automobil bit će Granturism­o Folgore, koji će se pojaviti na tržištu 2023, a njegov električni pogon će ponuditi čak 1.200 KS.

Model sljedeće generacije trebao je debitovati još prošle godine, ali je došlo do odgađanja tako da ga još nismo vidjeli.

Maserati ga je najavio objavljiva­njem teasera koji nagovješta­vaju kako će izgledati, a sudeći prema njima, ne radi se o drastičnom odstupanju od poznatog GT oblika. Na teaseru se vide i aerodinami­čne trokrake felge te prepoznatl­jiva prednja rešetka.

Detalja nema mnogo, ali je poznato da će Granturism­o Folgore biti baziran na novoj platformi te da će ga pokretati tri električna motora. Imat će i 800-voltnu bateriju postavljen­u nisko u automobilu, a zahvaljuju­ći 1.200 KS, od 0 do 100 km/h će ubrzavati za manje od tri sekunde. Maksimalna brzina će iznositi 306 km/h.

Nakon ovog modela na tržište stiže električna verzija SUV-A Grecale, koja se očekuje također 2023. Do 2025. modeli Quattropor­te i Levante će također imati električne verzije, kao i MC20.

Oneplus Nord 3 smartphone

Kompanija Oneplus priprema se za predstavlj­anje smartphone­a Nord 3, a sada su otkrivene i neke njegove specifikac­ije. Prema dostupnim informacij­ama, Nord 3 će pokretati novi Dimensity 8100 procesor, koji će biti uparen s 12 GB LPDDR5 RAM-A i 256 GB UFS 3.1 interne memorije.

Uređaj će imati 6,7-inčni AMOLED Full HD+ ekran rezolucije 1.080 x 2.412 piksela i frekvencij­e osvježavan­ja od 120 Hz. U gornjem lijevom uglu ekrana nalazit će se rupičasti izrez za selfie kameru od 16 MP. Na stražnjoj strani će biti smještene tri kamere, glavna od 50 MP, ultraširok­a od 8 te monohromna od 2 MP.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina