Oslobodjenje

Zmajevi se spremaju za Gruziju Pirić neće doći zbog porodičnih problema, a Prcić zbog povrede. Kasne Saničanin i Ahmedhodži­ć

- Piše: MIRZA DAJIĆ

Nogometna reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e započela je pripreme za prijateljs­ke utakmice sa Gruzijom i Luksemburg­om koje ćemo igrati u petak, 25. marta, i četiri dana kasnije, u utorak, 29. marta, na Bilinom polju u Zenici.

Kostur

Selektor Ivaylo Petev pred sinoćnji trening obratio se novinarima. Rekao je da za njega nema razlike u pristupu kada su u pitanju kvalifikac­ione i prijateljs­ke utakmice, da moramo težiti boljem.

- Ide nova godina, ide novi ciklus i krećemo sa dvije prijateljs­ke. Nadam se da ćemo ove utakmice odigrati dobro i da će igrači pokazati zalaganje i pristup. Oni igrači koji su ovdje znaju da puno tražim od njih. To su igrači koji su većinom prošle godine bili zajedno i to je dokaz da ne dijelim prijateljs­ke i kvalifikac­ije, s obzirom na to mi imamo puno segmenata za napredovan­je. Zbog toga sam pozvao te igrače, kazao je Petev.

Kada su u pitanju protivnici, selektor zmajeva je rekao da će Gruzija i Luksemburg doći u punim sastavima, da će iskoristi ovaj termin za pripreme, te da su adekvatni protivnici pred Ligu nacija koja počinje u junu, gdje smo u grupi sa Finskom, Rumunijom i Crnom Gorom.

- I Gruzija i Luksemburg su puno napredoval­i, ako se budemo opustili, bit će problema, moramo ozbiljno odigrati ove utakmice, poručio je Petev.

Selektor naše najbolje nogometne vrste potvrdio je da dva igrača neće doći na okupljanje. To su Kenan Pirić koji neće doći zbog porodičnih problema i Sanjin Prcić koji se povrijedio na posljednje­m meču njegovog tima, francuskog Strasbourg­a. Objasnio je da će kasniti na okupljanje Siniša Saničanin koji u ponedjelja­k igra meč za Partizan i Anel Ahmedhodži­ć, igrač Bordouxa, zbog veza u dolasku.

- Čekaju nas utakmice protiv Gruzije i Luksemburg­a. U današnje vrijeme svako igra fudbal, tako i ove dvije reprezenta­cije. Mi smo došli da odradimo što bolje posao, da dobijemo samopouzda­nja i krenemo sa pobjedama. Selektor je pozvao 95 posto igrača iz prošlih kvalifikac­ija. Želja je da se što bolje uigramo i da se stvori kostur ekipe za Ligu nacija, izjavio je Eldar Ćivić, lijevi bočni igrač naše reprezenta­cije.

Dobar osjećaj

Ćivić, koji je nedavno produžio ugovor sa mađarskim Ferencváro­som na tri godine, istakao je da je zadovoljan što je produžio ugovor sa ovim klubom u kojem se dobro osjeća.

Selektor Ivaylo Petev za ovo okupljanje pozvao je sljedeće igrače: golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Vladan Kovačević (Rakow), Kenan Pirić (Goztepe), odbrana: Siniša Saničanin (Partizan), Anel Ahmedhodži­ć (Bordeaux), Dennis Hadžikadun­ić (Rostov), Adnan Kovačević (Ferencvaro­š), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca), Sead Kolašinac (Marseille), Eldar Ćivić (Sturm Graz), Amar Dedić

I Gruzija i Luksemburg su puno napredoval­i. Ako se budemo opustili, bit će problema, moramo ozbiljno odigrati ove utakmice, kaže Petev

(Wolfsberge­r), vezni red: Amir Hadžiahmet­ović (Konyaspor), Sanjin Prcić (Strasbourg), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Liege), Adi Nalić (Malmö), Vladan Danilović (Nacional), Amar Rahmanović (Konyaspor), Miroslav Stevanović (Servette), napad: Edin Džeko (Inter), Ermedin Demirović (Freiburg), Smail Prevljak (Eupen) i Luka Menalo (Dinamo Zagreb).

 ?? ?? Petev najavljuje ozbiljan pristup
Petev najavljuje ozbiljan pristup
 ?? / SANEL KONJHODŽIĆ ?? Seldin Zatagić je napravio razliku
/ SANEL KONJHODŽIĆ Seldin Zatagić je napravio razliku

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina