Oslobodjenje

Ćosić: Prijedorča­ni su nas iznenadili brojem defanzivac­a

Čestitam momcima, Rudaru želim što više sreće i da opstane u ligi, kazao je Dženis Ćosić poslije pobjede Tuzla Cityja protiv Rudara

- J. T.

Kadetkinje ubjedljive

Ženska U17 reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e pobijedila je u nedjelju u Širokom Brijegu odgovaraju­ću selekciju Moldavije sa 5:0 u susretu 3. kola grupe B6 kvalifikac­ija za Euro 2022. Izabranice Ilije Lucića povele su u 40. minuti golom Dizdarević. Naše reprezenta­tivke prednost udvostruču­ju u 64. minuti, kada je Šejla Dedić precizno šutirala sa distance. Odbrambene igračice Moldavije u 69. minuti nespretno interveniš­u u svom šesnaester­cu, što koristi Janica Filipović i šalje loptu u mrežu. Dalal Bratović u 77. minuti šalje loptu na desnu stranu za Dizdarević, koja centrira na peterac za Filipović, koja postiže svoj drugi pogodak na utakmici. Konačan rezultat postavlja Šejla Dedić iz slobodnog udarca. BIH je završila na drugom mjestu sa tri boda iza Belgije, koja je osvojila šest.

Svesti listu na tri kupca

Američka banka Raine Group, koja nadgleda prodaju engleskog premijerli­gaša Chelseaja, svest će listu potencijal­nih kupaca na tri imena.

Dosadašnji vlasnik Chelseaja, ruski oligarh Roman Abramovič bio je prisiljen staviti klub na prodaju nakon ruske invazije na Ukrajinu, prije nego što mu je britanska Vlada uvela sankcije i tako praktično u svoje ruke uzela kontrolu nad klubom.

Raine je postavio rok za predaju ponuda do 21 sat prošlog petka po lokalnom vremenu u Velikoj Britaniji. Neke su ponude javno objavljene, ali bilo je i onih u tajnosti. Američka banka će svesti popis mogućih kupaca na tri imena, kad sve ponude budu zaprimljen­e, a što bi se trebalo dogoditi najkasnije do danas. Nakon toga će se u naredne tri sedmice izabrati najbolja ponuda.

Tuzla City je golom Kobieja Morrisa pobijedila Rudar iz Prijedora sa 1:0.

- Mislim da smo naglašaval­i i u samoj najavi da očekujemo tešku utakmicu sa protivniko­m koji ima kvalitetne igrače. Iznenadili su nas brojem defanzivac­a i bilo je teško probiti njihov blok koji je konstantno činilo pet defanzivac­a kroz posjed lopte. Čestitam momcima, Rudaru želim što više sreće i da opstane u ligi. Nas su zanimala tri boda pred pauzu i drago mi je što smo to uspjeli ostvariti. Sada želimo nastaviti sezonu u istom ritmu kao u ovom prethodnom periodu, kazao je Dženis Ćosić, trener u stručnom štabu tuzlanske ekipe.

- Od 15. minute bili smo ravnopravn­i, po meni i bolji u drugom poluvremen­u, te je možda neriješen rezultat bio najrealnij­i ishod utakmice. Također, mislim da smo trebali dobiti penal kod rezultata 1:0 za Tuzla City i da smo oštećeni, ali ima ko treba da brine o tome. Tuzla Cityju čestitam na pobjedi, a nas očekuje borba za opstanak, rekao je Srđan Marjanović, šef struke Rudara.

 ?? ?? Marjanović: Oštećeni smo za penal
Marjanović: Oštećeni smo za penal

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina