Oslobodjenje

Vasoski: Ovo je bila fenomenaln­a utakmica

- J. T.

Sarajevo je rezultatom 6:0 deklasiral­o ekipu Posušja. Dva gola postigao je Dal Varešanovi­ć, a po jedan Anel Hebibović, Darko Lazić, Hamza Čataković i Asmir Suljić.

- Mislim da je ovo bila fenomenaln­a utakmica sa naše strane.

Ekipa Posušja nije naivna ekipa, igrali su 1:1 sa Širokim Brijegom, stvorili su dosta šansi. Pristup nam je danas bio dobar, nešto slično kao protiv Borca. Sve što nije ušlo protiv Borca, danas je ušlo. Puno lopti smo uzeli u toj drugoj zoni. Dobro smo rješavali te situacije. Pobjeda je dodatno važna jer smo dali pet golova sa igračem manje, imali smo četiri ili pet različitih strijelaca, kazao je trener Sarajeva Aleksandar Vasoski, dodavši:

- Mene raduje što ekipa igra raznovrsno. Igramo dobro i pravimo dobar rezultat. Ništa nije završeno, ovo je samo jedna utakmica. Nekad se tako poklopi. I protiv Borca smo imali možda i više šansi, a, nažalost, dali smo samo jedan gol, tako da se danas sve vratilo.

Još jednom je trener Sarajeva potcrtao svoje povjerenje u mladog Dala Varešanovi­ća, a istakao je i još neke mlade igrače od kojih očekuje da u narednom periodu pruže dobre partije.

- Apsolutno stojim iza toga da će Dal Varešanovi­ć možda za godinu igrati za reprezenta­ciju BIH. Nije bezveze bio u Liverpoolu, nije bezveze bio u Dinamu. Ima zaista strašan kapacitet. Tu je i Tarik Ramić, tu su još neki mladi igrači koje ćemo polako etablirati u prvi tim na duge staze. Neki igrači polako podižu formu i očekujemo još bolje partije u nastavku sezone, kazao je Aleksandar Vasoski.

Stipe Balajić, trener Posušja, očekivano je bio nezadovolj­an učinkom svojih izabranika, ali je i preuzeo odgovornos­t na sebe. - Teško je objasniti šta se desilo. Zaista je teško objasniti. Sve ono što smo pripremali i što smo se dogovarali... Sarajevo uvijek krene dobro, primili smo rani gol, dobili igrača više, ali smo krenuli bezglavo jurišati. Cijela ekipa jednostavn­o je podbacila, sve što smo mijenjali, svi su podbacili. Ovo je jako loše, da ne kažem kakvu grublju riječ. Možemo se mi sada vaditi, ali ne smijemo tražiti alibi, kad cijela ekipa podbaci, onda je krivica sigurno na treneru i preuzimam odgovornos­t za ovaj poraz, rekao je Balajić.

 ?? / EPA ?? I bokser Aleksandar Usik se priključio odbrani Ukrajine
/ EPA I bokser Aleksandar Usik se priključio odbrani Ukrajine
 ?? ?? Stipe Balajić: Preuzimam odgovornos­t
Stipe Balajić: Preuzimam odgovornos­t

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina