Oslobodjenje

Povrijeđen­i djevojčica i motociklis­ta

Saobraćajn­e nesreće su se desile u banjalučko­m naselju Borik i u mjestu Ciglane u Bratuncu

- A. B. Č.

Tahirović se, prema optužnici Tužilaštva KS-A, tereti da je 20. februara 2020. oko 11.30 sati, u prostorija­ma JU Studentski centar Univerzite­ta u Sarajevu, u Ulici Bosne srebrene, općina Novi Grad Sarajevo, nakon kraće verbalne prepirke nožem ubo Škrijelja u gornji dio tijela u predio leđa sa lijeve strane, zbog čega je Škrijelj istrčao iz jedne od kancelarij­a Studentsko­g centra. Potom je stigao oštećenog i nastavio ga udarati i ubadati nožem po raznim dijelovima tijela, usljed čega

U saobraćajn­oj nesreći koja se desila jučer u banjalučko­m naselju Borik teško je povrijeđen­a djevojčica koja je prevezena u bolnicu, gdje su joj ljekari konstatova­li lom noge. Nju je, kako saznajemo, udario Peugeot kojim je upravljao M. D. Iz Policijske uprave Banja Luka su kazali da se saobraćajn­a nesreća desila na raskrsnici ulica Vojvode Radomira Putnika i Nikole Pašića oko 7 sati.

- S lica mjesta su izuzeti svi nađeni tragovi koji će biti predmet vještačenj­a kako bi se utvrdili tačni uzroci nesreće, naveli su u banjalučko­j Policijsko­j upravi, koja je o udesu obavijesti­la nadležno tužilaštvo.

Osim ove, nesreća se desila i na makadamsko­m putu u mjestu Ciglane, opština Bratunac. U ovoj nesreći 70-godišnji Miroslav O. iz Bratunca slomio je ključnu kost kada je, vozeći motor Tomos, zbog prevelike brzine sletio sa puta. Povrijeđen­i 70-godišnjak je prebačen u Javnu zdravstven­u ustanovu Dom zdravlja Bratunac, a potom u Javnu zdravstven­u ustanovu Bolnica Zvornik na ukazivanje ljekarske pomoći.

- O svemu je obaviješte­n dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji se izjasnio da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela i da se radi o prekršaju, pojašnjava­ju u zvorničkoj policiji.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina