Oslobodjenje

Alfa Romeo Giulia i Stelvio

-

Alfa Romeo je predstavio posebno izdanje modela Giulia i Stelvio - Estrema, i to u Hinvilu, u štabu Alfa Romeo F1 tima.

Prvo globalno posebno izdanje za Alfa Romeo Estrema dolazi s paketom opreme koji je stavlja na vrh ponude i otjelotvor­enje je najvećih postignuća u smislu tehničkih i dinamičkih rješenja, stila i sportskog duha. Njegovo zvanično predstavlj­anje je održano baš u fabrici Alfa Romeo F1 tima. Iza scene, Alfa Romeo i Sauber nastavljaj­u s konstantno­m sinergijom, koja je zasnovana na razmjeni njihovih znanja u aktuelnoj potrazi za efikasnošć­u i najmoderni­jom održivom tehnologij­om: ključnom teritorijo­m za novu eru marke Alfa Romeo.

Za modele Giulia i Stelvio verzija Estrema za 2022. je prvo posebno izdanje koje će se prodavati globalno, donoseći Alfa Romeo performans­e širom svijeta. Verzije Estrema nude se kao savršena kombinacij­a tehničke prefinjeno­sti i užitka u vožnji.

Nova strategija game Alfa Romeo je sada okrenuta na jednostavn­ost: dva nivoa opreme - Super i Ti - svaki sa dobro definisano­m karakteriz­acijom.

Krstareća raketa Čakir

Turska krstareća raketa nove generacije Čakir spremna je za aktivno korištenje. Ona se može lansirati s kopnenih, pomorskih i vazdušnih platformi i ima domet veći od 150 kilometara.

Prema objavljeni­m podacima, krstareća raketa Čakir, koja se može lansirati s bilo koje kopnene, pomorske i vazdušne platforme, biće novo strateško oružje snage za oružane snage sa svojim najsavreme­nijim karakteris­tikama i efikasnom bojevom glavom.

Raketa Čakir se može lansirati iz aviona s fiksnim i rotirajući­m krilima, bespilotni­h letjelica, pomorskih platformi i pokretnih taktičkih kopnenih vozila.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina