Oslobodjenje

Mulalić: Bili smo u

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ

Željezniča­r je poražen u Posušju sa 2:3, a trener plavih bio je realan u svojim komentarim­a meča

Fudbaleri Posušja jučer su u sklopu 24. kola Premijer lige BIH na svom terenu savladali Željezniča­r, a konačan rezultat ovog susreta glasio je 3:2. Nakon utakmice oglasio se Toni Karačić, trener Posušja, koji je poručio kako je njegova ekipa zaslužila tri boda protiv Željezniča­ra.

Priprema

- Prije svega, želim zahvaliti svojim igračima, ovo su jako bitna tri boda. Lijepo se vratiti u Premijer ligu BIH. Utakmica je bila dosta gledljiva, pet golova, mnogo preokreta. Volio bih da imamo kvalitetni­ju kontrolu nad utakmicom. Otvaranje je bilo dobro s naše strane, igrali smo dosta visoko i imali smo tri čiste situacije u kojima nismo kvalitetno reagovali. U drugom poluvremen­u smo postigli tri pogotka i mislim da smo zasluženo slavili, kazao je Karačić.

On je potom dodao će ova utakmica protiv Željezniča­ra dobro doći njegovoj ekipi za pripremu onoga što je očekuje.

- Treba raditi dodatno na nekim stvarima, ali kroz utakmice najbolje možeš vidjeti snagu svoje ekipe. Ova utakmica će nam dobro doći za pripremu onoga što nas očekuje. U narednom kolu nas čeka Široki Brijeg, bit će to čudna utakmica za mene, ali spremit ćemo se dobro. Ponavljam, za mene je najbitnije da bolje kontroliše­mo utakmicu, a u Širokom ćemo se spremati za pobjedu. Ne idemo u Široki Brijeg samo da izbjegnemo poraz, želimo pobjedu, kazao je Karačić.

Dva pogotka za domaće postigao je rezervista Josip Serdarušić i tako postao junak svoje ekipe.

- Utakmica je bila teška, ali nismo se predavali do zadnje minute. Svi zajedno bili smo odlični do 90. minute i vjerovali smo da možemo pobijediti. Bilo je lakše uz ovu sjajnu publiku, hvala joj na sjajnoj podršci, rekao je Serdarušić.

Šef stručnog štaba plavih s Grbavice Edis Mulalić je izjavio da njemu i njegovim igračima ne preostaje ništa drugo nego da “izvuku ono što se izvući može” u ovoj sezoni.

Utakmica je bila teška, ali nismo se predavali do zadnje minute. Mogu reći da smo svi bili odlični do 90. minute

 ?? ?? FC Doboj U19
FC Doboj U19
 ?? ?? Plavi su se dva puta vraćali, ali treći put nisu
Plavi su se dva puta vraćali, ali treći put nisu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina