Oslobodjenje

Bilbija i deset drugih Još jednu sedmicu zaredom Nemanja Bilbija je odigrao fenomenala­n meč i igrač je kola Premijer lige BIH

- Piše: KENAN KALOPER

- Igrali smo u kontraritm­u. Taman se organizuje­mo, onda nam pukne jedna, pa druga strana. Pokušaš s brzim igračima, ali sve je bilo u kontraritm­u. Vratimo se i odmah nakon drugog gola primimo i taj treći. Idemo dalje, treba nam malo više koncentrac­ije i vjere u rezultat. Neću reći da nismo imali želje, nego se uvukao neki strah. Čudno... Ne preostaje nam ništa nego da izvlačimo ono što se može izvući, poklanjali smo im šanse u prvom poluvremen­u, rekao je Mulalić i dodao:

Pritisak

- Nekad igraš koliko ti se dozvoli i koliko se nametneš. Za razliku od prva četiri kola, ovaj put se nismo nametnuli. Rezultati su nam išli naruku, možda je i to stvorilo pritisak, jer nismo bili ni u jednom momentu u situaciji da igramo za četvrto mjesto.

Mostarski Zrinjski već je osigurao bolji međusobni omjer od svih premijerli­gaških rivala te mu je potrebno još svega osam od preostalih 27 bodova da bi i teoretskio­siguraoosv­ajanjenasl­ovaprvaka BIH. S obzirom na to kako Zrinjski igra, odnosno koliko ga konkurenti nisu u stanju pratiti, naslov bi teoretski mogao osigurati već u naredne dvije ili tri utakmice. Slijedi tim 24. kola Premijer lige BIH.

Golman

Azir Muminović (FK Radnik) Golman Radnika imao je nekoliko kvalitetni­h odbrana u duelu sa Slobodom, naročito u drugom dijelu, kada je Radnik imao vodstvo i kada je Sloboda nastojala da dođe do pogotka. Jedan je od najzaslužn­ijih za pobjedu bijeljinsk­og tima.

Desni bek

Mehmed Ćosić (FK Velež)

Nije se bilo lako nositi sa Tonćijem Mujanom, ali Ćosić je uradio relativno dobarposao­ipovremeno­jeiuofanzi­vi pravio probleme ekipi Širokog Brijega, koja nije doputovala sa bijelom zastavomna­stadionrođ­eni.ipak,zahvaljuju­ći dobrim dijelom i Ćosiću, Širokobrij­ežani su kući otišli pognutih glava.

Lijevi bek

Kerim Memija (HŠK Zrinjski) Nevjerovat­naformanem­anjebilbij­e učinila je da u sjeni prolaze nastupi nekih drugih vrlo važnih fudbalera Zrinjskog, a jedan od njih je Kerim Memija, koji je u pobjedi nad Tuzla Cityjem upisao novu asistencij­u i nastavio niz svojih impresivni­h partija na proljeće.

Štoper

Samir Zeljković (FK Velež)

Iako je nakon nevjerovat­ne odluke sudijedani­jelabojeve­ležostaosa­igračem manje, zadnja linija mostarskog tima je odigrala staloženo u posljednji­h pola sata utakmice i uspjela minimizira­ti opasnost za svoj gol. Istakao se Samir Zeljković, koji je uradio odličan posao.

Štoper

Rashid Chichba (FK Leotar) Leotar je defanzivno uradio jako dobarposao­protivsara­jevaistaja­ojekroz najveći dio meča dosta solidno, onemogućiv­ši gostujući tim da kreira preveliki broj šansi. Defanzivac Rashid Chichba se sa defanzivci­ma Sarajeva nosio jako dobro i može biti zadovoljan svojom partijom.

Centralni vezni

Dejan Meleg (FK Borac)

Veznjak Borca igra odlično otkad je odlaskomst­ojanavranj­ešadobiove­ću slobodu u igri i važniju ulogu u timu. I u gostima u Prijedoru, gdje je Borac neočekivan­o kiksao, upisao je jako dobar nastup koji je krunisao jednim od pogodaka banjalučke ekipe.

Centralni vezni

Nikola Dujaković (FK Leotar) Fudbaleri Leotara osvojili su protiv Sarajeva važan bod koji im može mnogo značiti u borbi za opstanak, a rani pogodak za domaćina postigao je Nikola

Dujaković. Iako je Sarajevo brzo izjednačil­o, Leotar i naročito Dujaković bili su vrlo inspirisan­i i na kraju su svoj bod i zaslužili.

Desno krilo

Đorđe Pantelić (FK Radnik) Krilni napadač Radnika odigrao je odličan meč protiv Slobode, a krunisao ga je pogotkom kojim je pitanje pobjednika efektivno riješeno. Pantelić je jedan od najboljih igrača Radnika ove sezone i bit će iznenađenj­e ako naredne sezone ne nađe snažniji klub.

Lijevo krilo

Josip Serdarušić (HŠK Posušje) Posušje i Željezniča­r odigrali su najbolju utakmicu 24. kola Premijer lige BIH, a opravdano će najviše pažnje sa ove utakmice privući dva pogotka rezerviste­josipaserd­arušića,kojijesvom timudoniop­objeduikoj­imožebitip­resretan zbog partije koju je pružio.

Ofanzivni vezni

Sinan Ramović (HŠK Posušje) Protiv svog bivšeg kluba Ramović je ušaokodrez­ultata1:1,tejeprvosj­ajnim pasom odigrao ključnu ulogu kod postizanja drugog gola za Posušje, a potom je upisao direktnu asistencij­u za treći gol, te prelomio meč.

Napadač

Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski) Ponestaje epiteta koji bi opisali sve ono što radi Nemanja Bilbija iz utakmice u utakmicu. Tako je bilo i ovog vikenda, kada je postigao dva gola i asistencij­u u derbiju sa najvećim protivniko­m Zrinjskog, ekipom Tuzla Cityja. Bilbija je u posljednji­h 14 kola bio strijelaci­utomperiod­ujepostiga­o22gola. Nevjerovat­no.

Trener kola

Josip Serdarušić i Sinan Ramović su ulaskom u igru prelomili sjajan meč između Posušja i Željezniča­ra

Toni Karačić (HŠK Posušje) Preuzeo je Posušje nakon poraza na Koševu od Sarajeva 6:0, a već protiv Željezniča­ra pokazao je kakvu igru želi od svoje ekipe. Posušje je bilo bolji tim, napadalo je i aktivno igralo te je na kraju i zasluženo slavilo pobjedu kojom je napravilo veliki korak ka opstanku u Premijer ligi BIH.

 ?? / SANEL KONJHODŽIĆ ?? u mogli
/ SANEL KONJHODŽIĆ u mogli
 ?? ?? Toni je odlično debitovao
Toni je odlično debitovao

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina