Oslobodjenje

Lejla Njemčević osvojila utrku u Premanturi

Bila je ovo jedna od najbolje odvoženih utrka u Lejlinoj karijeri, a odnijela je pobjedu sa prednošću od 41 sekunde ispred Tanje Žakelj

- Piše: JASMIN TAJIĆ J. T.

Najbolja bh. biciklistk­inja Lejla Njemčević (ex Tanović) osvojila je UCI C1 utrku u Premanturi (Hrvatska), odnosno jednu od najtradici­onalnijih utrka u Evropi, a koja se održava već 24 godine.

Mlada nada

Bila je ovo jedna od najbolje odvoženih utrka u Lejlinoj karijeri, a odnijela je pobjedu sa prednošću od 41 sekunde ispred Tanje Žakelj, osvajačice Svjetskog kupa iz Slovenije. Podij sa trećim mjestom upotpunila je Vita Movrin, također iz Slovenije.

Mlada nada slovenskog biciklizma Vita Movrin sjajno je otvorila utrku te preuzela vodstvo, dok se na drugom mjestu nalazila Tanja Žakelj. Naša takmičarka je nakon prvog kruga zauzimala petu poziciju. Ipak, veoma sigurnom vožnjom se približila vodećim.

Lejla je svoju priliku vidjela u trećem krugu, kada je njen napad ispratila Tanja Žakelj, te su njih dvije do kraja utrke vodile borbu za pobjedu. Da se najbolja bh. biciklistk­inja nalazi u sjajnoj formi, pokazala je u posljednje­m, petom krugu, kada je sa puknutim zadnjim točkom povećala prednost i prošla kao prvoplasir­ana kroz cilj.

- Utrka u Premanturi je sigurno jedna od najboljih i meni najdražih utrka u karijeri. Na startu utrke sam se osjećala izuzetno dobro, međutim, morala sam čekati priliku za napad s obzirom na to da je staza izuzetno kamenita i tehnički zahtjevna. Sredinom trećeg kruga sam preuzela vodstvo te sa legendom MTB sporta Tanjom Žakelj vodila borbu za pobjedu. Nažalost, u četvrtom krugu mi je pukao točak, tako da sam u zadnjem, petom krugu morala voziti oprezno na spustu, a pojačati tempo na usponima. Narednog vikenda me očekuje još jedna UCI C1 utrka u Hrvatskoj, a nakon nje se pripremam za drugi nastup na Svjetskom kupu u ovoj sezoni, rekla je za kraj Lejla Njemčević.

Dvije pobjede

Naredno takmičenje za najbolju bh. biciklistk­inju je UCI C1 utrka u Vodicama na kojoj je naša takmičarka dva puta do sada upisivala pobjede.

Colbrellij­u defibrilat­or

Italijansk­om 31-godišnjem biciklisti Sonnyju Colbrellij­u pod kožu je ugrađen defibrilat­or, kao što je to učinjeno i danskom fudbaleru Christianu Eriksenu, a ovom je zahvatu podvrgnut nakon što je prije dvije sedmice kolabrirao na cilju prve etape utrke kroz Kataloniju.

Colbrelli je došao na cilj sprinta kao drugi i potom se srušio. Liječnici su mu odmah pritekli u pomoć i obavili postupak defibrilac­ije, kako bi mu vratili srčani ritam u normalu, a Italijan je potom prebačen u bolnicu u Gironi, gdje je proveo pet dana.

Utrka u Premanturi je sigurno jedna od najboljih i meni najdražih utrka u karijeri. Na startu sam se osjećala izuzetno dobro

Titula Novom Beogradu

Vaterpolis­ti Novog Beograda novi su šampioni regionalne lige. Novobeogra­đani su u sjajnoj atmosferi pred punim tribinama bazena 11. april u finalu savladali Jadran iz Splita sa 14:11 (1:2, 3:2, 6:3, 4:4) i tako stigli do prvog trofeja od osnivanja kluba.

Izabranici trenera Igora Milanovića imali su najbolji skor i na kraju ligaškog dijela regionalno­g takmičenja, a na Final Fouru su dokazali da su u ovom trenutku najbolja ekipa u regionu. Treće mjesto i bronzanu medalju na završnom turniru osvojili su vaterpolis­ti dubrovačko­g Juga.

 ?? ?? Lejla Njemčević (desno): Utrka je bila sjajna
Lejla Njemčević (desno): Utrka je bila sjajna
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina