Oslobodjenje

Mjere na hrv prijelazim­a o

- Piše: JADRANKA DIZDAR, ZAGREB

Ministar Beroš izjavio je jučer da se razmišlja o popuštanju aktualnih epidemiolo­ških mjera, kako je rekao, moguće je da se blaže popuštanje dogodi već ovog tjedna

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš (HDZ) najavljuje da bi ovaj tjedan moglo biti “blažeg” popuštanja epidemiolo­ških mjera u Hrvatskoj. Ministar Beroš izjavio je jučer da se razmišlja o popuštanju aktualnih epidemiolo­ških mjera, kako je rekao, moguće je da se blaže popuštanje dogodi već ovog tjedna. Nije otkrio detalje.

Pripreme za Uskrs

”Mjere će sigurno ostati u određenim segmentima poput socijale i zdravstva jer epidemija je i dalje tu”, kazao je Beroš novinarima. Kako javlja jedan zagrebački mainstream list, ukidanje ograničenj­a radnog vremena i Covid potvrda za sva mjesta i događaje osim u sustavu zdravstva i socijalne skrbi dio su novog paketa popuštanja mjera o kojem trenutno raspravlja­ju Nacionalni stožer Civilne zaštite i epidemiolo­zi.

Mjere još nisu službeno definirane, ali trebale bi biti usuglašene do Uskrsa (17. ovog mjeseca) za kada se planira popuštanje, navodi list pozivajući se na neimenovan­e izvore. List piše da bi se gotovo potpuno ukinule mjere vezane za ograničenj­e broja osoba, kako u unutarnjim prostorima tako i na otvorenom. Covid potvrde više ne bi bile potrebne.

Kako se tvrdi, najviše se razgovara o osnovnim mjerama, a to je nošenje maski koje su u ovom trenutku obveza u svim zatvorenim prostorima. Prevladava stav, tvrdi se dalje, da bi maske bile obveza u zatvorenim prostorima u kojima se očekuje veći broj ljudi, a to su trgovine

 ?? / SAMIR hasanbegov­ić ?? Beograd: GIK ima rok od 72 sata da donese rješenja o prigovorim­a
/ SAMIR hasanbegov­ić Beograd: GIK ima rok od 72 sata da donese rješenja o prigovorim­a

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina