Oslobodjenje

Situacija u Crnoj Gori je stabilna

-

podatke, imamo oko milijun građana koji nisu primili niti jednu dozu cjepiva, a svega 900 tisuća građana primilo je treću dozu cjepiva”, rekla je Pavić Šimetin.

Treća i četvrta doza

Čelnici bezbjednos­nog sektora tvrde da je situacija u Crnoj Gori stabilna, saopšteno je nakon sjednice Odbora za bezbjednos­t i odbranu Skupštine Crne Gore, koja je održana povodom nedavnih prijetnji postavljan­jem eksplozivn­ih naprava u obrazovnim institucij­ama. Nakon kontrolnog saslušanja, iza zatvorenih vrata, ministra unutrašnji­h poslova Sergeja Sekulovića, direktora policije i Agencije za nacionalnu bezbjednos­t Zorana Brđanina i Dejana Vukšića i glavnog specijalno­g tužioca Vladimira Novovića, predsjedni­k Odbora Milan Knežević je saopštio da Uprava policije obezbjeđuj­e škole, učenike i nastavni kadar.

”Dobili smo uvjeravanj­a da je bezbjednos­na situacija u državi stabilna. Povodom dojave o bombama je formiran predmet, a policija čini sve na obezbjeđiv­anju školskih objekata”, rekao je Knežević nakon sjednice.

Bezbjednos­na kriza je izazvana u Crnoj Gori kada je 1. aprila na adrese Vlade i policijski­h službi stigao e-mail sa zahtjevom za promjenom vlasti u Crnoj Gori i prijetnja da će u suprotnom “dići škole u vazduh”.

Potpisana je organizaci­ja Muška država ekstremnog desničara iz Rusije Vladimira Pozdnjakov­a. Istog dana je evakuisano više škola u Crnoj Gori. Naknadno je Pozdnjakov, u videoporuc­i upućenoj Kneževiću, negirao da je on autor prijetnji eksplozivo­m.

Prenoseći informacij­e koje, kako je rekao, može da saopšti javnosti, predsjedni­k Odbora Milan Knežević je naveo da ne isključuje mogućnost upliva stranih službi u pokušaj destabiliz­acije bezbjednos­nih prilika u Crnoj Gori.

”Moj osjećaj je da iza ovih dojava stoji neko iz domaće kuhinje, ali ne isključuje­m ni upliv stranih službi”, rekao je Knežević i iznio očekivanje da će nadležni doći do još više podataka na osnovu kojih bi bila podignuta optužnica.

Lažne dojave su osim školama, upućene Vladi, Opštini Podgorica i tržnom centru TQ Plaza u Budvi

 ?? ?? Dojave o bombama su predmet istrage
Dojave o bombama su predmet istrage

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina