Oslobodjenje

Zatražen pritvor za Kneževića i Vujović

Na slobodu je pušten Aleksandar Ivković iz Bijeljine koji se dovodio u vezu sa ubistvom načelnika krim-policije

-

Tužilaštvo Bosne i Hercegovin­e zatražilo je od Suda BIH pritvor za Jelenka Kneževića (51) iz Kneževa i Mirjanu Vujović (43) iz Bileće koji su uhapšeni u nastavku akcija Storage i Transporte­r koje su u utorak izveli pripadnici Ministarst­va unutrašnji­h poslova Republike Srpske.

Opasnost od bjekstva

Oni se terete za krivična djela organizova­ni kriminal i međunarodn­i šverc marihuane i skanka, a pritvor je zatražen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli pobjeći iz

BIH, ometati istragu, prikrivati dokaze i uticati na svjedoke ili saučesnike ili ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto. Osim njih, u akciji je bio priveden i Aleksandar Ivković iz Bijeljine koji se dovodio u vezu sa ubistvom načelnika krim-policije u Prijedoru Radenka Bašića. On je nakon ispitivanj­a pušten na slobodu.

Tužilaštvo BIH je ranije saopćilo da uhapšene osim za šverc drogom terete za povezanost sa naručiocim­a i počiniocim­a teškog ubistva načelnika krim-policije u Prijedoru Radenka Bašića. Prema nepotvrđen­im informacij­ama, oni se dovode i u vezu sa ubistvom Slaviše Ćuluma, za koje se sudi Siniši Šakiću Kinezu.

Inače, i tokom jučerašnje­g dana u Banjoj Luci su nastavljen­i pretresi i to u zgradi u Ulici jasenovačk­ih logoraša, odakle je iz garaže zgrade odvezen skupocjeni Mercedes, a jučer su na vještačenj­e odvezena dva motocikla. Iz policije nije saopćeno čiji su, a kako se nezvanično moglo čuti, jedan je u vlasništvo Jovana Jošila koji je nedostupan organima gonjenja. On se navodno dovodi u vezu sa likvidacij­om Slaviše Ćuluma.

Nužna odbrana

 ?? ?? Akcije Storage i Transporte­r su izvedene po naredbi Tužilaštva BIH
Akcije Storage i Transporte­r su izvedene po naredbi Tužilaštva BIH
 ?? ?? Istragu protiv optuženog vodilo je bijeljinsk­o Tužilaštvo
Istragu protiv optuženog vodilo je bijeljinsk­o Tužilaštvo
 ?? ?? Jošilo je još uvijek u bjekstvu
Jošilo je još uvijek u bjekstvu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina