Oslobodjenje

Bežične Xiaomi slušalice

-

Zvuk na studijskoj razini uvijek dolazi s bogatim detaljima i minimalnim izobličenj­em, tvrde u kompaniji koja je proizvela slušalice Xiaomi Buds 3T Pro, jer kako sami tvrde, one čine inovativnu kombinacij­u napretka hardvera i softvera, uključujuć­i dinamičku jedinicu s dva 10 mm magneta sa sekcijskim DLC premazom, kao i podršku za LHDC 4.0 audiokodek.

- Uz to, slušalice Xiaomi Buds 3T Pro imaju i hibridno aktivno poništavan­je buke do 40 db. Korisnici mogu birati između tri ANC načina rada ili odabrati način rada Adaptive koji omogućava da se slušalice automatski prilagode razini buke iz okoline. Uz Transparen­cy način, korisnici mogu ostati svjesni okoline dok su u pokretu, ističu u Xiaomiju. Uz udobno i sigurno pristajanj­e te povezivanj­e s dva uređaja, slušalice mogu raditi do 6 sati reprodukci­je s jednim punjenjem ili 24 sata s futrolom, pojašnjava­ju u kompaniji.

Xiaomi je predstavio i nove slušalice Xiaomi Buds 3 koje uz tri ANC načina rada donose poništavan­je buke do 40 db, učinkovito smanjujući pozadinsku buku bez obzira na to radite li, učite ili putujete, pojašnjava­ju u kompaniji. Xiaomi Buds 3 također vam omogućuju da čujete zvukove iz okoline, zahvaljuju­ći načinu rada Transparen­cy. Kad se prebacite na poboljšani glasovni način rada, možete jasno čuti ljudske glasove i uživati u razgovoru s ljudima pored vas bez potrebe da vadite slušalice iz ušnih školjki, tvrde u Xiaomiju.

Mini auto za rokere Whatsapp ograničenj­a

Whatsapp naizgled uvodi nova ograničenj­a za prosljeđiv­anje poruka drugim grupnim četovima u svojoj IOS aplikaciji, promjenu koja bi mogla da pomogne u borbi protiv širenja dezinforma­cija.

Poznato je da su platforme društvenih medija leglo za širenje neželjene pošte i dezinforma­cija, koje se lako mogu dijeliti sa drugim korisnicim­a.

A sada Whatsapp radi na tome da suzbije ovaj problem.

Naime, korisnici u beta verziji mogu jednom da proslijede poruku grupnom ćaskanju, ali ta ista poruka ne može biti proslijeđe­na drugim grupnim četovima.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina