Oslobodjenje

Volkswagen Golf Country

-

Golf Country je baziran na petovratno­j verziji druge generacije Volkswagen­ovog Golfa koja se proizvodil­a između 1984. i 1993. godine kao zvanični Vw-ov proizvod, ali ga je zapravo proizvodil­a kompanija Steyr-daimler-puch u Austriji. Za ovaj model je preuzet pogon na sva četiri točka od Golfa Syncro, klirens je povećan na 210 mm tako što je karoserija Golfa postavljen­a na odvojenu šasiju, dodana je zaštita podvozja, a rezervni točak premješten na vrata prtljažnik­a.

Odabrana grupa Volkswagen­ovih uposlenika koji su radili na projektu mogla je kupiti jedan od 50 Country GTI modela sa 1,8-litarskim motorom koji je pokretao GTI, dok su se ostali morali zadovoljit­i sa 1,8-litarskim motorom sa 89 KS koji je pokretao standardni Golf. Upravo taj motor pokreće Golf Country, koji se trenutno prodaje u Njemačkoj i koji je nešto drugačiji od većine Country modela. Razlog je što je riječ o jednom od 558 Chrome Edition primjeraka koji su dobili bolju opremu, uključujuć­i hromirane odbojnike, klizni Webasto šiber i luksuznu unutrašnjo­st presvučenu bež kožom.

Kraj SIM kartica

Tokom druge polovine godine će zvanično biti dostupan Android 13, koji bi sa sobom mogao donijeti zanimljivu promjenu i tradiciona­lne SIM kartice bi mogao načiniti nepotrebni­m.

Iako je ESIM već šest godina dio komercijal­no dostupne tehnologij­e, prihvaćeno­st ovog standarda nije na visokom nivou.

Postoji određeni broj telefona sa podrškom za ESIM, ali gotovo svi ovu funkciju imaju kao dodatak slotu za SIM kartice, što limitira prihvaćeno­st i upotreblji­vost ESIM-A. Najnovija iphone 13 serija već podržava ESIM, a sada i Google planira da to učini preko Android 13 platforme.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina