Oslobodjenje

Bordo tim blizu finala Ku

- Piše: KENAN KALOPER

U prvom meču polufinala Kupa BIH tim s Koševa je savladao federalnog prvoligaša Igman

Lucić zadovoljan

Žrijeb grupa Eura 2022. za kadetkinje održan je u hotelu Hills na Ilidži, a selekcija Bosne i Hercegovin­e će u grupi A za protivnike imati Njemačku, Dansku i Nizozemsku.

- Prije svega, sretan sam i ponosan što će Evropsko prvenstvo biti održano u Bosni i Hercegovin­i. Grupa je jaka, ali sve reprezenta­cije koje su se plasirale na Euro su vrhunske. Sad trebamo preuzeti odgovornos­t i predstavit­i državu i naš savez na najbolji način. U prošlim kvalifikac­ijama nas je korona poremetila, ali vjerujem da ćemo ovaj put na raspolagan­ju imati sve igračice i da ćemo pružiti veliki otpor jakim protivnici­ma. Nadam se da će nas publika podržati, a djevojke će dati sve od sebe i vjerujem da vas nećemo razočarati, kazao je Ilija Lucić.

SARAJEVO IGMAN

Stadion: Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase”, Koševo. Gledalaca: 5.000. Sudija: Dražen Marić (Bijeljina). Strijelci: 1:0 - Avramovski (28), 2:0 - Čataković (71). Žuti karton: Bešagić (Igman).

SARAJEVO: Dizdarević, Hebibović, Pidro, Mujakić, Palić, Đokanović, Šećerović (61. Ramić), Varešanovi­ć (72. Kobiljar), Suljić (61. Čataković), Avramovski (72. Velkoski), Bagarić (81. Ahmetović). Trener: Aleksandar Vasoski.

IGMAN KONJIC: Ćeman, Duraković, Hreljić, Velić, Ćubara, Bešagić, Kašić (81. Pehilj), Drljević, Alagić, Hrelja (65. Bibić), Ljuca. Trener: Adnan Elezović.

Fudbaleri Sarajeva ugostili su Igman u prvoj utakmici polufinala Kupa BIH, a meč na Koševu okončan je pobjedom domaćina rezultatom 2:0.

Kiks

Nakon kiksa protiv Leotara fudbaleri Sarajeva su svjesno uoči jučerašnje­g meča preuzeli ulogu favorita, a bilo je to i sasvim očekivano. Sarajevo je osvojilo posljednja dva izdanja Kupa BIH, a od početka proljetne polusezone iz kluba su isticali da im je osvajanje Kupa BIH prioritet.

S druge strane, Igman se u ovoj fazi takmičenja našao iznenađuju­će, a iako je na vrhu tabele u Prvoj ligi Federacije BIH, hercegovač­ki tim i ne igra u vrhunskoj formi. Sarajevo je, dakle, u utakmicu ušlo kao apsolutni favorit, ali je imalo velike probleme od samog otvorenja meča.

Bordo tim do vodstva dolazi u 28. minuti, kada je mrežu Igmana zatresao Daniel Avramovski, kojem je to bio prvi pogodak u dresu Sarajeva. Prethodno je Dal Varešanovi­ć fauliran u opasnoj zoni, slobodan udarac je izveo Šećerović, koji pogađa prečku, a nakon odbijene lopte Avramovski postiže pogodak.

Doniojetaj­pogodakneš­toboljuigr­u Sarajeva do kraja prvog dijela, ali igru koju bordo tim nije uspio kapitalizi­rati ne samo golom nego ni stvaranjem barem jedne kvalitetni­je šanse. Činilo se da će Sarajevo od početka drugog dijela krenuti mnogo ofanzivnij­e prema golu gostiju, nakon što je poslije ubačaja Šećerovića iz slobodnog udarca u 49. minuti Dal Varešanovi­ć odlično gađao mrežu gostiju glavom, a Ćeman krajnjim naporom odbranio njegov udarac.

Ipak, bilo je to sve što se desilo do 71. minute, kada je rezervista Hamza Čataković poslije dodavanja Hebibovića jednimpote­zomstvorio­prostorzau­da

I pored blijede igre tim Aleksandra Vasoskog je slavio, ali je očito da on nije posložio kockice u ekipi

 ?? / JASMIN KONJHODŽIĆ ?? Gosti su odlično postavili defanzivne linije
/ JASMIN KONJHODŽIĆ Gosti su odlično postavili defanzivne linije
 ?? ?? Tasneem Dizdarević (lijevo): Pokazuje veliki talenat
Tasneem Dizdarević (lijevo): Pokazuje veliki talenat
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina