Oslobodjenje

Dejanović junak rođenih

Mladi reprezenta­tivac BIH postigao je dva gola u pobjedi Veleža u prvom meču polufinala Kupa BIH, dok su po jednom pogađali Salčin i Anđušić

- Piše: JASMIN TAJIĆ

Velazquez vodi Alaves

Španski fudbalski stručnjak Julio Velazquez (40) novi je trener Deportivo Alavesa, objavio je španski fudbalski prvoligaš. Velazquez će na klupi Alavesa zamijeniti Josea Luisa Mendilibar­a koji je dobio otkaz nakon subotnjeg (1:4) poraza od Atletico Madrida. Tokom trenerske karijere Velazquez je vodio Villarreal i Betis, italijansk­i Udinese, portugalsk­e klubove Belenenses, Vitoriju Setubal i Maritimo, a vatreno krštenje na klupi Alavesa imat će u nedjelju na gostovanju kod Osasune. Alaves se trenutno nalazi na posljednje­m mjestu Primere s 22 boda, šest manje od zone spasa.

VELEŽ TUZLA CITY

Stadion: Rođeni. Gledalaca: 2.500. Sudija: Antoni Bandić (Grude). Strijelci: 1:0 - Dejanović (9), 2:0 - Salčin (28), 3:0 - Anđušić (38), 4:0 - Dejanović (65). Žuti kartoni: Doffo (Tuzla City).

VELEŽ: Bogdanović, Anđušić (77. Vehabović), Ćosić, Dejanović, Hasanović (82. Pršeš), Haskić (82. Zajmović), Radovac, Radović, Salčin (54. Peco), Zeljković, Zvonić. Feđa Dudić.

Fejzić, Doffo (67. Gavrić), Džafić, Karjašević, Krpić (60. Vukušić), Mehanović (67. Mišić), Mehidić (46. Tomašević), Mešinović, Morris, Nukić, Šukilović (46. Čeliković). Trener: Dženis Ćosić.

Fudbaleri Veleža napravili su ogroman korak ka plasmanu u finale Kupa Bosne i Hercegovin­e, nakon što su sinoć na stadionu Rođeni deklasiral­i Tuzla City u prvom meču polufinala rezultatom 4:0. Junak pobjede rođenih bio je mladi reprezenet­ativac BIH Alen Dejanović, koji je postigao dva pogotka. Dejanović je načeo mrežu Tuzlaka u 9. minuti, kada je sjajno prošao iza leđa Nukića i neometan sa tri metra pogodio mrežu Fejzića. U 28. minuti bilo je 2:0, a pogodio je Đani Salčin. Do odmora je Velež postigao još jedan gol, a nakon sjajnog proigravan­ja Haskića Nemanja Anđušić lobuje Fejzića za 3:0. U nastavku meča se očekivao odgovor gostiju, ali oni u tom nisu uspjeli, nego je Velež stigao i do četvrtog pogotka. U 65. minuti Dejanović je drugim golom postavio konačnih 4:0.

Ovom pobjedom Velež je već jednom nogom u finalu, a teško da za 15 dana u revanšu na Tušnju može izgubiti ovoliku prednost. S druge strane Tuzla City neće po dobrom pamtiti gostovanje u

Mostaru, jer je za vikend u Premijer ligi BIH poražena od Zrinjskog sa 0:5, a sinoć je tuzlanski tim primio četiri gola, pa je sigurno atmosfera u ekipi poljuljana, a samopouzda­nje je na niskom nivou. Izlazak iz krize Tuzla City će tražiti za vikend, kada dočekuje Radnik, dok će Velež gostovati Slobodi.

U drugom poluvremen­u sudija Antoni Bandić je nakratko prekinuo utakmicu, kako bi igrači koji poste mogli iftariti

 ?? / FENA ?? Veliko slavlje Mostaraca
/ FENA Veliko slavlje Mostaraca
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina