Oslobodjenje

Okupile se futsal juniorke BIH

-

Ženska futsal reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e okupila se u hotelu Hills na Ilidži, gdje će obaviti mini pripreme pred turnir kvalifikac­ija za Evropsko prvenstvo koji je na rasporedu narednog mjeseca. Bh. reprezenta­tivke su već obavile dva treninga, a do kraja okupljanja će imati još tri.

- Nakon dužeg vremena smo se okupili, ali, nažalost, nećemo igrati utakmice na ovoj reprezenta­tivnoj akciji. Tako da ćemo vrijeme provedeno ovdje iskoristit­i kako bismo stekli uvid u stanje i formu igračica koje smo pozvali. Spisak je nešto drugačiji u odnosu na prethodna okupljanja, jer su i druge selekcije u pogonu, te su neke igračice na okupljanju A reprezenta­cije. Ovo nam je prilika da provjerimo neke nove igračice, a i njima da pokažu da li možemo računati dalje na njih. Sigurno će nam ovo omogućiti da proširimo bazu igračica pred kvalifikac­ije koje nas u maju očekuju u Litvaniji, gdje se nadamo da možemo ostvariti plasman u naredni krug, rekao je selektor juniorki Nijaz Mulahmetov­ić.

VILLARREAL - BAYERN 1:0

Stadion: El Madrigal. Gledalaca: 22.000. Sudija: Anthony Taylor (Engleska). Strijelci: 1:0 - Danjuma (8). Žuti kartoni: Estupinan (Villarreal).

VILLARREAL: Rulli, Estupinan, Torres,albiol,foyth(81.aurier),coquelin (59. Alfonso Pedrosa), Capoue, Parejo,locelso,danjuma(81.chukwueze), Moreno. Trener: Unai Emery.

BAYERN: Neur, Davies, Hernandez, Upamecano, Pavard (71. Sule, Kimmich, Musiala, Gnabry (62. Sane), Muller (62. Goretzka 95. Roca), Coman, Lewandowsk­i. Trener: Julian Nagelsmann.

Pogotkom Arnauta Danjume Villarreal je svladao Bayern u prvom meču četvrtfina­la Lige šampiona. Danjuma je bio strijelac u 8. minuti, a na meču smo vidjeli još jedan gol i to je pogodio Coquelin, ali je VAR isti poništio zbog offsidea.

 ?? / EPA ?? Već sada je zaslužio zlatnu loptu
/ EPA Već sada je zaslužio zlatnu loptu
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina