Oslobodjenje

Lakersi eliminisan­i i iz play-in kombinacij­a

Tim Lebrona Jamesa nećemo gledati u završnici najjače košarkaške lige na svijetu nakon poraza od Sunsa

- Piše: JASMIN TAJIĆ J. T.

Dvije stvari su se trebale poklopiti kako bi LA Lakersi i službeno ispali iz bilo kakvih kombinacij­a za nastup na play-in turniru. Lakersi su trebali izgubiti od Phoenix Sunsa, dok su San Antonio Spursi trebali savladati Denver Nuggetse.

Očajne četvrtine

Upravo to se i dogodilo, a bilo je jasno da bi se moglo dogoditi igračima koji nisu nastupali i koji su odmarali. Kod Lakersa je novi duel zbog povrede zgloba preskočio Lebron James i oni takvi protiv prve ekipe lige nisu imali previše šansi. Sunsi su stigli do pobjede od 121:110, rekordne 63. u sezoni i izbacili su Lakerse jer se već znalo da je San Antonio slavio. Lakersi su zahvaljuju­ći očajnim drugoj i trećoj četvrtini imali i 18 poena minusa i samo su do kraja smanjili. Phoenix je igrao u najjačem sastavu, a 32 poena ubacio je Devin Booker. 22 uz 13 skokova dodao je Deandre Ayton. Kod Lakersa je Russell Westbrook s 28 poena bio prvo ime, a 21 uz 13 uhvaćenih lopti imao je Anthony

Davis na kraju mučne sezone.

Lakersi su na omjeru 31-48, izgubili su sedam utakmica u nizu i na tri pobjede razlike pobjegli su Spursi

koji su treću zaredom upisali sa 116:97 protiv Denvera, iako je za Nuggetse sjajnu partiju pružio Nikola Jokić.

Srbijanski centar je ubacio 41 poen i uhvatio17 skokova za Nuggetse koji su i dalje dio jedine dileme na Zapadu - hoće li u doigravanj­e oni ili Timberwolv­esi, ali i dalje Denver ima dvije pobjede viška i čini se da je siguran.

Nije bilo drame, Nuggetsi nisu imali vodstvo od preko tri poena, a u jednom trenutku Spursi su imali i 21 razlike. U sjajnoj timskoj partiji po 20 poena zabili su Keldon Johnson i Devin Vassell, dok je 18 ubačaja imao Josh Richardson.

Bullsi ispred Clevelanda

Svoj su posao odradili i devetoplas­irani NO Pelicansi koji su uz 23 poena i 12 skokova Jaxsona Hayesa savladali Kingse sa 123:109, dok su na spasonosne dvije i po pobjede prednosti na šestom mjestu Istoka ostali Bullsi ispred Clevelanda.

Rezultati: Indiana - Philadelph­ia 122:131, Orlando - Cleveland 120:115, Brooklyn - Houston 118:105, Miami - Charlotte 144:115, Toronto - Atlanta 118:108, Chicago - Milwaukee 106:127, Minnesota - Washington 114:132, Oklahoma City - Portland 98:94, Denver - San Antonio 97:116, Sacramento - New Orleans 109:123, Phoenix - LA Lakers 121:110, Utah - Memphis 121:115.

Posao su odradili i devetoplas­irani NO Pelicansi uz 23 poena i 12 skokova Jaxsona Hayesa

Posljednje vijesti

U saobraćajn­oj nesreći

koja se dogodila jučer u 15 sati, u mjestu Jankovića Krš, na magistraln­om putu Podgorica - Cetinje, poginuli su Novljani S. R. (68) i B. R. (63), te D. P. (36) iz Podgorice. Jedna osoba je povrijeđen­a i prebačena u Klinički centar Crne Gore.

Češki je parlament

jučer proglasio gladomor, ljudski izazvanu masovnu glad u Ukrajini 1932-1933, genocidom nad ukrajinski­m narodom.

Najmanje šest osoba

povrijeđen­o je u eksploziji tokom molitve u džamiji u centralnom Kabulu. Ovo je druga eksplozija za sedmicu u glavnom gradu Afganistan­a.

Roglič i dalje vodi

Francuz Julian Alaphilipp­e (Quickstep-alpha Vinyl) pobjednik je druge etape Utrke po Baskiji, u kojoj su biciklisti prošli 207,9 km od Leitze do Viane, a Slovenac Primož Roglič (Jumbo Visma) zadržao je poziciju vodećeg u ukupnom redoslijed­u. Utrka je odlučena sprintom, ali malo je nedostajal­o da pobjeda pripadne jednom od četvorice bjegunaca koji su se na bijeg odvažili odmah u početku etape. Iza aktuelnog svjetskog prvaka na cilj je stigao njegov sunarodnja­k Fabien Doubey (Totalenerg­ies), a treći je bio Belgijanac Quinten Hermans (Intermarch­e-wanty-gobert). U ukupnom poretku Primož Roglič i dalje ima pet sekundi prednosti pred Remcom Evenepoelo­m, koje je zaradio na kronometru u prvoj etapi. Treći je Francuz Remi Cavagna (Quickstep-alpha Vinyl) sa 16 sekundi zaostatka.

 ?? /EPA ?? Sezona za zaborav Los Angeles Lakersa
/EPA Sezona za zaborav Los Angeles Lakersa
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina