Oslobodjenje

Htio ubiti komšiju iz lovačke puške

Optuženi Škiljo se sa oštećenim najprije posvađao, a potom ga je udarao i prijetio da će ga ubiti

- A. B. Č.

Edin Škiljo uskoro bi se trebao naći u sudnici Kantonalno­g suda u Zenici kako bi se izjasnio o navodima iz optužnice koju je protiv njega podiglo Tužilaštvo ZDK-A zbog krivičnog djela pokušaj ubistva.

Udarci i svađa

Ovaj 43-godišnjak iz općine Doboj-jug tereti se da je 6. februara ove godine oko 19 sati, na području općine Doboj-jug, pokušao ubiti komšiju Š. F. Optuženi je kritičnog dana, dok se Škodom vraćao iz lova, na lokalnom putu sreo komšiju Š. F. koji je bio na motociklu Tomos.

Zbogranije­neraščišće­nihračunai­zmeđu njih dvojice je došlo do svađe, a potom i tuče. Obojica su, stoji u optužnici, tom prilikom bila u alkoholizi­ranom stanju srednjeg stepena opijenosti. Škiljo je u krvi imao 2,33 promila, a Š. F. 1,96. Kako se navodi u optužnici, naguravali su se i gombali zadavši jedan drugom udarce po tijelu i glavi.

- Kada je Š. F. krenuo motociklom kući, optuženi mu je prijetio riječima: “Ja ću te večeras ubiti, neko će večeras poginuti ili ja ili ti” i “Sad ćeš vidjeti”, a nakon toga je uzeo lovačku pušku i otišao pred oštećenog istovremen­o ga dozivajući u namjeri da se dalje rasprave. Š. F. je tada na optuženog bacio jedan crijep, a Škiljo je potom prema njemu, u namjeri da ga usmrti, sa udaljenost­i od najmanje 5,50 metara iz puške ispalio najmanje jednu patronu, svjestan da ga tako može usmrtiti. Sačmeni snop je Š. F. pogodio u predjelu stomaka nanijevši mu laku tjelesnu povredu u vidu prostrelne rane prednjeg trbušnog zida koja ne probija u trbušnu šupljinu, stoji u optužnom aktu.

Ranjavanje

Oštećeni je nakon ranjavanja pobjegao sa lica mjesta radi ukazivanja ljekarske pomoći, dok je Škiljo ostao na mjestu događaja čekajući policijske službenike. Uhapšen je, a oružje mu je oduzeto.

 ?? ?? Koeficijen­t rasvijetlj­enosti svih krivičnih djela iznosi 84 posto
Koeficijen­t rasvijetlj­enosti svih krivičnih djela iznosi 84 posto
 ?? ?? Optuženi je krivično djelo počinio u februaru ove godine
Optuženi je krivično djelo počinio u februaru ove godine
 ?? ?? Kontrolisa­na su 473 učesnika u saobraćaju
Kontrolisa­na su 473 učesnika u saobraćaju

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina