Oslobodjenje

Pad Kapića zasjenio

- Piše: kenan kaloper

Riki je dobro. Primio je infuziju i stabilan je, kazao je Aleksandar Vasoski, trener Sarajeva

Stadion: “Asim Ferhatović Hase”. Gledalaca: 2.000. Sudija: Frano Jelić (Široki Brijeg). Žuti kartoni: Šabanović (Sarajevo), Karjašević, Džafić, Mendeš (Tuzla City). Strijelci: 0:1 - Džafić (35).

SARAJEVO: Dizdarević, Šabanović (46. Bagarić), Lazić, Mujakić, Pidro, Đokanović, Kapić (54. Šećerović), Varešanovi­ć (63. Velkoski), Suljić, Hebibović, Čataković (70. Bodul). Trener: Aleksandar Vasoski.

TUZLA CITY: Fejzić, Dario, Kobie Morris, Čeliković, Tomašević, Karjašević, Mendeš (60. Mišić), Doffo, Džafić (80. Krpić), Mešinović,

Vukušić. Ahmetović.

Infuzija

Trener:

Selver

Sarajevo je u 27. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovin­e poraženo od Tuzla Cityja rezultatom 0:1, čime su šanse za plasman u Evropu preko lige svedene na minimum.

U poprilično nezanimlji­vom prvom poluvremen­u Tuzla City je povela iz prve prave akcije u 34. minuti susreta. Džafić je igrao rukom na centru igrališta, Jelić propustio da ga sankcioniš­e, lopta je došla do Doffa, koji je uposlio ponovo Džafića, a ofanzivac Tuzlaka rutinski matirao Dizdarević­a, što je bilo jedino uzbuđenje u prvom dijelu utakmice.

Početak drugog dijela obilježile su šokantne scene na stadionu “Asim Ferhatović Hase”. Veznjak domaćih Rifet Kapić srušio se na teren nakon čega mu je ukazana brza ljekarska pomoć, te je kolima Hitne pomoći odvezen sa stadiona. Fudbal je nakon toga bio u drugom planu, a Tuzla je zadržala stečenu prednost i osvojila tri boda na Koševu.

Kapić je pao na početku drugog poluvremen­a. Činilo se tada da je ostao bez svijesti. Reagovala je Hitna pomoć, a dok su ubacivali Kapića u vozilo, došao je svijesti i to su navijači bordo tima pozdravili gromoglasn­im aplauzom. Nakon utakmice trener Sarajeva Aleksandar Vasoski dao je izjavu koju smo svi s nestrpljen­jem čekali. Na svu sreću, Kapić se osjeća dobro.

Mislim da je prije gola bila ruka i takve stvari se moraju sankcionis­ati, jer na ovakvim utakmicama takve polušanse rješavaju meč

BORAC: Ćetković, Kujundžić (46. Cucin), Ćorić (78. Bošnjak), Begić, Molls, Vojnović, J. Lukić (27. Moraitis), Meleg, Ayaz (59. Čavić), Milojević, Vušurović. Trener: Tomislav Ivković.

RADNIK: Muminović, Batar, Vasić (78. Došlo), Urošević, Blagojević,

 ?? / SPORT1 ?? Slavlje Banjalučan­a i učvršćivan­je na 3. mjestu
/ SPORT1 Slavlje Banjalučan­a i učvršćivan­je na 3. mjestu
 ?? ?? Adnan Džafić je ponovo strijelac protiv Sara
Adnan Džafić je ponovo strijelac protiv Sara

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina