Oslobodjenje

Očekivao sam više od rezervnih igrača

Mislim da smo mogli bolje razigrati neke situacije. Sve u svemu, bili smo bolji, kaže Sergej Jakirović

- J. T.

U prvoj utakmici 27. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovin­e Zrinjski je u gostima pobijedio Željezniča­r sa 2:1. Plemići su poveli već u drugoj minuti. Nakon izvedenog auta Savić je glavom loptu prebacio iza sebe, na nju natrčao Janković i iz blizine matirao Bendera za 0:1. U 64. minuti Bilbija pogađa za 2:0 i tako je stigao do 28. gola ove sezone. Deset minuta kasnije, Sedad Subašić je pogodio za konačnih 1:2.

Sergej Jakirović, trener Zrinjskog, nije bio u potpunosti zadovoljan igrom svoje ekipe iako je upisana nova pobjeda.

- Zadovoljan sam napola. Možemo bolje igrati. Ušli smo u utakmicu i kontrolisa­li je, poveli odmah iz prve akcije. Imali smo još tri-četiri stopostotn­e šanse, gdje su skidali ispred linije. Možda sam očekivao više od igrača koji su ušli u drugom poluvremen­u, ali možda ih presiječe, pa dok uđu u ritam. Mislim da smo mogli bolje razigrati neke situacije. Sve u svemu, mislim da smo bili bolji, rekao je Jakirović.

Edis Mulalić je u svom stilu prokomenta­risao meč.

- Kada poslije 90 sekundi primiš gol, poremete se neke stvari. Mimo toga, neke stvari su bile i solidne. Dozvolili smo na sredini da ne istrpimo duel i tu nas je Zrinjski pritiskao i napravio nam tričetiri izgledne prilike. Nije to bilo milion prilika, to su tri-četiri prilike, kako je i trener rekao, istakao je Edis Mulalić.

Trener Željezniča­ra naveo je da je mostarski klub zasluženo slavio.

- Zasluženo su vodili prvo poluvrijem­e. U drugom dijelu smo pokušali sa izmjenama, s onim što imamo. Pokušali smo razdrmati ekipu. Ponovo u drugom poluvremen­u odluči genijalnos­t jednog igrača. Negdje smo držali utakmicu u neizvjesno­sti do kraja. Ovo je treća utakmica sa Zrinjskim. Glupo je čuti, ali smanjili smo neku razliku… Nije to zahtjev Želje da tako igra, ali to je što imamo. Ako nismo na nivou svi taj dan, teško možemo pobijediti. U nekim situacijam­a se i protivnik pita, dodao je Mulalić.

Pokušali smo razdrmati ekipu. Ponovo u drugom poluvremen­u odluči genijalnos­t jednog igrača - Bilbije.

Držali smo utakmicu u neizvjesno­sti do kraja, kaže

Edis Mulalić

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina