Oslobodjenje

Sloboda konačno slavila Tuzlaci su upisali prvu pobjedu još 16. oktobra prošle godine, a savladali su Leotar rezultatom 1:0

- Piše: JASMIN TAJIĆ

- Riki je dobro. Primio je infuziju i stabilan je. Nadam se da će nam se brzo vratiti, rekao je ukratko Vasoski, koji je zvižducima ispraćen sa stadiona Koševo, a s razlogom jer mu ekipa igra loše.

Tri boda

- Mislim da je prije gola bila ruka i takve stvari se moraju sankcionis­ati, jer na ovakvim utakmicama takve polušanse rješavaju meč, što se na kraju i desilo. Međutim, nećemo se predati, idemo po Evropu. Moramo se popraviti, sigurno se nećemo predavati i idemo, naravno, na pobjedu protiv Borca, rekao je Vasoski, koji je osvojio manje bodova u prvih osam mečeva na klupi Sarajeva, nego što je to učinio prethodni trener Goran Sablić.

Vasoski je u osam mečeva na klupi Sarajeva osvojio 11 bodova, a Sablić tri više.

Sloboda - Leotar 1:0

Stadion: Tušanj. Gledalaca: 700. Sudija: Dragan Petrović (Banja Luka). Strijelac: 1:0 - Veselinovi­ć (39). Žuti kartoni: Dž. Beganović, Maksimović, Predragovi­ć, Mehmedović (Sloboda), Chichba (Leotar). Crveni karton: Rashid Chichba (Leotar) - drugi žuti karton u 86. minuti.

SLOBODA: Bukvić, Jusić, Husejinovi­ć (63. Kurtalić), Ramić (86. Alić), Dž. Beganović, Maksimović (70. Mujagić), Osmić, Predragovi­ć, Kapetanovi­ć, Veselinovi­ć (86. Mehmedović), Karišik. Trener: Amir Spahić.

LEOTAR: Vukanović, Milović, Milić (46. Chichba), Stanojević, Čubrilo, Todorović, Krstovski (72. Govedarica), Čolić (53. Aćimović), Đurić, Perišić, Sekulović.trener: Miodrag Bodiroga.

Sloboda je konačno slavila. Upisali su crveno-crni pobjedu protiv Leotara sa 1:0,a to je prvi trijumf Slobode nakon 16. oktobra 2021. godine, kada je u Tuzli pao Radnik (1:2). U prvih desetak minuta domaći tim je bio nešto opasniji, prijetio je gostujućem golmanu, ali na kraju nije uspio doći do vodstva.

Igrala se 19. minuta kada su igrači Slobode tražili penal, ali sudija se nije oglasio, te je samo odmahnuo rukom i pokazao da se igra nastavi. Igrala se 39. minuta kada je Sloboda povela sa 1:0. Nakon nevjerovat­ne greške Vukanovića, kojem je ispala lopta iz ruke, njegovu grešku je iskoristio Veselinovi­ć, koji je pospremio loptu iza leđa protivničk­og golmana za erupciju oduševljen­ja na Tušnju i s tim golom se otišlo na poluvrijem­e, a Sloboda je u nastavku sačuvala prednost.

- Sigurno da je ova pobjeda slatka. Igrači su bili izgubili samopouzda­nje nakon toliko poraza i remija. Mislim da je današnja utakmica bila korektna, sasvim zaslužena pobjeda, bili smo bolji. Pored gola, imali smo i stativu. Sigurno da će nam pobjeda puno značiti. Ovim trijumfom smo ispunili 90 posto onoga što je stavljeno pred mene i stručni štab, a to je opstanak u Premijer ligi. Sad ćemo taj cilj prije ostvariti, rekao je trener Slobode Amir Spahić.

- Radili smo sve ono što nismo htjeli. Ne znam zašto smo se tako ponašali tokom 90 minuta, da ne govorim o individual­nim greškama. Idemo dalje, a Slobodi čestitam na pobjedi, kazao je Miodrag Bodiroga, trener Leotara.

Široki Brijeg - Rudar 1:3

Stadion: Pecara. Gledalaca: Sudija: Dražen Marić (Bijeljina). Strijelci: 1:0 - Sajak (45ag), 1:1 - Pekija (78), 1:2 - Knežević (84), 1:3 - Kulenović (94). Žuti kartoni: Medić, Valinčić,

Blagaić, Z. Begić, Žulj (Široki Brijeg), Šćekić, Jakupović, Knežević (Rudar).

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Medić, Čuljak, Valinčić (66. Llanos), Mujan, Blagaić (77. Pervan), B. Vukoja, D. Lukić, Z. Begić, Jurić, Žulj. Trener: Vlado Hrkać.

RUDAR PRIJEDOR: Šćekić, Asani (64. Kulenović), Sadiku, Pavlović, Santos (64. Marmat), Burazor (46. Knežević), Mandić, Sajak (73. Pekija), Hodžić (73. Radulović), Zekanović, Jakupović. Trener: Srđan Marjanović.

Golovima trojice rezervista Rudar Prijedor je upisao zlata vrijednu pobjedu, a u gostima na Pecari je pobijedio Široki Brijeg rezultatom 3:1. Domaći su vodili na poluvremen­u, jer je Sajak u 45. minuti postigao autogol.

U nastavku meča, tačnije od 78. do 94. minute, Rudar je stigao do pobjede. Mrežu domaćih pogađali su Pekija, Knežević i Kulenović.

- Rudar je pokazao želju i energiju kako se bori za svoj klub. Kao domaći trener i navijač ovoga kluba, ljut sam i razočaran. Navijači su opravdano ljuti. Moramo se čim prije izdignuti iz ovoga, naveo je Vlado Hrkać, privremeni trener Širokog.

- Ovo je bila utakmica sa dva različita poluvremen­a. Poslije prvih 45 minuta trebalo je da bude dva razlike za domaći tim. U drugom poluvremen­u smo, da se izrazim žargonski, izašli kao na drogama. Za nas veoma važna tri boda koja su nas vratila u život i koja će, nadam se, dati snagu fudbalerim­a, jer imamo kvalitet, rekao je trener Rudara Srđan Marjanović.

Rezultati 27. kola: Sloboda - Leotar 1:0 (Veselinovi­ć 39), Široki Brijeg - Rudar Prijedor 1:3 (Sajak 45ag - Pekija 78, Knežević 84, Kulenović 94), Sarajevo - Tuzla City 0:1 (Džafić 35), Borac - Radnik 1:0 (Ayaz 8), Željezniča­r - Zrinjski 1:2 (Subašić 74 - Janković 2, Bilbija 64). Danas: Velež - Posušje (18 sati).

Poredak: Zrinjski 70 bodova, Tuzla City 49, Borac 46, Sarajevo 39, Željezniča­r 37, Široki Brijeg 33, Velež 31, Sloboda 29, Posušje 25, Leotar 24, Rudar 22, Radnik 21.

Rudar je pokazao želju i energiju kako se bori za svoj klub, kaže Vlado Hrkać, privremeni trener Širokog

 ?? / JASMIN KONJHODŽIĆ ?? ajeva
/ JASMIN KONJHODŽIĆ ajeva
 ?? ?? Srđan Marjanović: Vrijedni bodovi za nas
Srđan Marjanović: Vrijedni bodovi za nas

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina