Oslobodjenje

GOŠK i Igman nastavili potjeru

- J. T. J. T.

GOŠK i FK Igman se nalaze na prvoj i drugoj poziciji Prve lige FBIH sa istim brojem bodova, a u subotu su ubilježili nova tri boda. GOŠK je slavio pobjedu sa 4:1, a ekipa iz Gabele je spektakula­rno otvorila utakmicu protiv Gradine, jer je već u osmoj minuti bilo 2:0 u korist gostiju. Prvi pogodak postigao je Haračić u šestoj minuti, da bi tri minute kasnije i Hasanović pogodio mrežu domaćina. Domaći su smanjili preko Mustafića u 60. minuti, da bi Haračić devet minuta kasnije svojim drugim golom riješio dileme, a Vujica je potvrdio trijumf.

Igman je u gostima deklasirao Orašje sa 4:0, a strijelci za tim iz Konjica bili su Ćubara, Pehilj, Hreljić i Drljević.

Rezultati 23. kola Prve lige Federacije BIH:

Tomislav Simm Bau 0:1 (Kalesić 76), Mladost - Travnik 1:2 (Karić 27 - B. Ćatić 77, A. Ćatić 90+1), Jedinstvo - Rudar 2:2 (Jazvin 66, 90+1 - Džafić 43, Bešić 55), Orašje Igman 0:4 (Ćubara 32, Pehilj 45, Hreljić 78, Drljević 84), Radnik - Budućnost 1:1 (Dervišagić 48 Trumić 46), Gradina - GOŠK 1:4 (Mustafić 60 - Haračić 6, 69 Hasanović 9, Vujica 87), Goražde - Zvijezda 2:1 (Hrelja 18, Šero 40 - Huseinbaši­ć 77). TOŠK - Bratstvo.

Poredak: Sinoć:

GOŠK 49 bodova, Igman 49, TOŠK 44 (-1), Budućnost 42, Bratstvo 34 (-1), Goražde 34, Rudar 34, Gradina 33, Orašje 32, Radnik 27, Zvijezda 25, Simm Bau 22, Travnik 2, Mladost 20, Jedinstvo 19, Tomislav 16.

VELEŽ POSUŠJE

U posljednjo­j utakmici 27. kola m:tel Premijer lige BIH Velež će na svom terenu danas dočekati Posušje.

- Očekujemo, naravno, da tribine budu ispunjene kao protiv Tuzla Cityja u Kupu. Nadamo se da ćemo nastaviti pobjedonos­ni niz i da će biti kvalitetna utakmica, da što bolje i kvalitetni­je rezultate ostvarujem­o do finalne utakmice Kupa protiv Sarajeva, kazao je veznjak rođenih Samir Radovac.

Trener Feđa Dudić upozorava na kvalitet Posušja, koje ima nekoliko vrsnih igrača.

- Dolazi nam sigurno ekipa koja zadnje tri utakmice nema poraza. Otkako ih je kolega Karačić preuzeo, vidljiv je napredak. Vidjeli smo da su pogotovo defanzivno dobri, protiv Širokog su primili gol iz kontre, protiv Slobode odigrali 0:0. Ne dozvoljava­ju u polju mnogo igre protivniku. Zahtjevna utakmica pred nama. Probat ćemo da izađemo visoko, da nametnemo naš ritam, pogotovo jer igramo kući. Bit će možda opet malih promjena i korekcija u timu, dat ćemo šansu nekima, neke odmaramo. Za sada to dobro

Zahtjevna utakmica je pred nama. Probat ćemo da izađemo visoko, da nametnemo naš ritam, pogotovo jer igramo kući, kaže Feđa Dudić

ide. Želimo da do 19. maja i finala Kupa imamo 16-17 igrača, ako, ne daj Bože, bude povreda ili kartona. Da može svako svakoga zamijeniti. I u ostalim utakmicama ćemo malo balansirat­i ekipu kako bismo optimalno dočekali taj datum. Probat ćemo da ostvarimo pobjedu, da dođu i da nagrade momke za plasman u finale. Ovčina, Haskić, Anđušić, Brandao, vidjet ćemo ko će od njih biti spreman, istakao je Dudić.

Posušje je u posljednja tri kola popravilo formu, tačnije od dolaska Karačića i uspjelo se izdići iznad zone ispadanja, no pobjeda Rudara u Širokom Brijegu sve je zakompliko­vala. Zato je današnja utakmica mnogo bitnija za Posušake, nego za Velež. Ipak, ono što Posušju ove sezone ne ide u prilog jeste da je najlošija gostujuća ekipa. Posušaci su u gostima osvojili samo četiri boda, a nemaju nijednu pobjedu.

 ?? ?? Iza rođenih je sedmica u kojoj su izborili finale Kupa BIH
Iza rođenih je sedmica u kojoj su izborili finale Kupa BIH
 ?? ?? Tim iz Gornjeg Vakufa/uskoplja je slavio sa 4:2
Tim iz Gornjeg Vakufa/uskoplja je slavio sa 4:2

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina