Oslobodjenje

Unikatni Bugatti Chiron

-

Bugatti je proizveo dva unikatna primjerka Chirona u sklopu svog programa Sur Mesure.

Chiron je oduvijek ekstremno rijedak automobil, proizvodnj­a je još u toku, a poznato je da će biti proizveden­o svega 500 primjeraka u periodu od nekoliko godina. Super Sport i Pur Sport verzije su još rjeđe, no za kupce koji žele nešto unikatno, Bugattijev program Sur Mesure je spreman udovoljiti.

Bugatti je stoga objavio fotografij­e dva Chirona sa unikatnim izgledom eksterijer­a i unutrašnjo­sti. Ovdje nije riječ samo o specijalno­j boji s kontrastni­m koncem u unutrašnjo­sti.

Bugatti tretman eksterijer­a naziva Vague de Lumiere te je bilo potrebno po pet sedmica da se završi posao na oba automobila uključujuć­i ručno rađene dizajne eksterijer­a za koje je inspiracij­a bila svjetlost, odnosno način na koji se svjetlost reflektuje od karoserije.

Jedan Chiron ima plavu bazu s narandžast­im linijama, a riječ je o Californij­a plavoj i Arancia Mira boji.

Drugi Chiron je Pur Sport s nešto suptilniji­m izgledom. Eksterijer je mješavina plave boje s plavim karbonom i Nocture linijama.

MIUI 13 stiže na Poco

MIUI 13 stiže na Poco F2 Pro. MIUI 13 ažuriranje je prethodno bilo objavljeno za Evropsku uniju, no sad je konačno dostupno globalno. Što se tiče promjena, ona glavna je navodna optimizaci­ja sistema i ispravljan­je grešaka.

Također, MUI 13 na Poco F2 Pro donosi i Android 12 te novu Android sigurnosnu zakrpu i stiže s V13.0.1.0.SJKMIXM brojem izrade, a što se tiče dnevnika promjena, on je siromašan kao i kod ostalih uređaja. Xiaomi kaže da će MIUI 13 na Poco F2 Pro donijeti i mogućnost brzog otvaranja aplikacija pomoću bočne trake, bolju podršku te optimizaci­ju sistema čineći ga bržim i glađim.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina