Oslobodjenje

Tri godine robije za Pašagića

Njegov pomagač u krađi torbe od privrednik­a iz Velike Kladuše Haso Delić oslobođen je optužbi

- A. B. č.

Vijeće banjalučko­g Okružnog suda, kojim je predsjedav­ao sudija Branimir Jukić, jučer je Denisa Pašagića iz Velike Kladuše osudilo na tri godine robije zbog krađe torbe sa dokumentim­a od sugrađanin­a i privrednik­a Salke Veljačića.

Bez dokaza

Drugooptuž­eni Haso Delić, koji se teretio za pomaganje Pašagiću, oslobođen je krivice jer Tužilaštvo nije dokazalo njegovu umiješanos­t u krađu torbice u kojoj se, prema optužnici, nalazilo 110.000 KM. Sudija Jukić je pojasnio da je tokom suđenja sporan bio dio koji se odnosio na postojanje novca u torbi koju je Pašagić ukrao.

- Pašagić je priznao da je do Banje Luke pratio Veljačića, a na snimcima se vidi kako se maskira i uzima torbu. On nije osporio da je to učinio. Pokazao je i gdje je bacio torbu. Ali, Vijeće smatra da tužilac nije dokazao da je u torbi bilo više od 100.000 KM, objasnio je Jukić tokom izricanja presude. Krađa se, podsjetimo, desila 2018. u bašti banjalučko­g hotela Bosna. U optužnici se navodilo da su optuženi 4. juna 2018. od Veljačića ukrali torbicu u kojoj je bilo oko 110.000 KM, a da su ga prethodno pratili iz Velike Kladuše do Banje Luke.

Kafa u hotelu

Pašagić je, prema optužnici, nakon što je ukrao torbicu, pobjegao do automobila u kojem ga je čekao Delić, a obojica su zatim otišla u

Veliku Kladušu. Veljačić je ranije u sudnici do detalja ispričao kako je pokraden te je istakao da je nakon toga dobio prijeteće poruke. On je, inače, vlasnik firme “Elvis” d.o.o. iz Velike Kladuše i u Banju Luku je kritičnog dana dovezao vozilo na popravku. Automobil je ostavio u jednom servisu i otišao u hotel Bosna kako bi popio kafu.

 ?? ?? Presuda je izrečena u banjalučko­m Okružnom sudu
Presuda je izrečena u banjalučko­m Okružnom sudu
 ?? ?? Policija je zabilježil­a i 21 prekršaj
Policija je zabilježil­a i 21 prekršaj

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina