Oslobodjenje

Ojadio komšinicu dok je bila u inostranst­vu

Nijaz Muminović i Erzin Husić su nakon okončanja istrage optuženi za tešku krađu i prikrivanj­e

- A. B. č.

Nijaz Muminović (36) i Erzin Husić (35) uskoro će se naći u sudnici Općinskog suda u Zavidovići­ma kako bi se izjasnili o navodima iz optužnice koja ih tereti za krivična djela teška krađa i prikrivanj­e. Prvooptuže­ni Muminović se tereti da je u novembru prošle godine upao u kuću komšinice B. E, za koju je znao da je u inostranst­vu, odakle je ukrao veći broj stvari, uključujuć­i i TV plazmu, koju je potom dao Erzinu Husiću (35) za popravku vozila.

Prema optužnici koju je podiglo Tužilaštvo ZDK-A, Muminović je nasilno otvorio prozor u prizemlju kuće odakle je ukrao motornu pilu, kuhinjsku napu, električnu ugradbenu peć sa staklenim ringlama, mikrovalnu ugradbenu peć, ugradbenu mašinu za pranje posuđa, tepih, inoks tavu, električni roštilj, četiri muške košulje, duksericu, štapni mikser, kutiju sa tiplama, sjekiru, torbicu sa sitnim bravarskim alatom, TV plazmu Fox sa daljinskim i TV plazmu VEST40 sa daljinskim. Drugooptuž­eni Husić je, iako je to znao, od Muminovića uzeo, na ime usluge za popravku vozila, TV plazmu Fox sa daljinskim, za koju je, stoji u optužnici, znao da ju je Muminović ukrao iz kuće njihove komšinice B. E.

- Dogovorio je prodaju i drugih stvari koje potiču iz te krađe. Sa T. D. iz Doboja dogovorio je prodaju motorne pile, kuhinjske nape, električne ugradbene peći, mikrovalne ugradbene peći i ugradbene mašine za pranje posuđa, istaknuto je u optužnici. Te stvari je, dodaje se, osim ugradbene mašine za pranje posuđa, svojim vozilom Muminović odvezao i prodao T. D. za 300 KM.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina