Oslobodjenje

Enitijih vrlina

-

U ponudi je pet filmova koje je selektiral­a naša rediteljic­a i direktoric­a Filmskog centra Sarajevo Ines Tanović

program, off program i koncerti. U toku Festivala djeca i roditelji će potpuno besplatno moći pogledati deset teatarskih predstava iz regije i tri dječije predstave koje su produkt školskih dramskih sekcija iz Federacije BIH.

- U ponudi je i pet filmova koje je selektiral­a naša rediteljic­a i direktoric­a Filmskog centra Sarajevo Ines Tanović, koncerti na otvaranju i zatvaranju Festivala, takmičenja za najboljeg gitaristu i najbolji vokal, izložbe istaknutih umjetnica Lejle Ćehajić i Elme Alić-šobot, promocije slikovnica, Kid’s bazar u BKC-U, likovne radionice Emira Durmišević­a, kao i drugi kreativni programi profesiona­lnih umjetnika, ističu organizato­ri.

Prema tradiciji, Festival dječije umjetnosti dodjeljuje i nagrade. Tako će Grand Prix pod nazivom Aidin maslačak teatar biti dodijeljen najboljoj predstavi, najboljem glumcu i glumici, za najbolju režiju, za dramski tekst, scenografi­ju i kostim. I publika ima svoju nagradu za najbolje i ona se zove Najjači aplauz.

Aidin maslačak bajka biće dodijeljen za najbolje književno ostvarenje afirmirani­h pisaca, Aidin maslačak art dodjeljuje se za dosege u likovnoj i primijenje­noj umjetnosti, Aidin maslačak note za dosege u muzičkoj umjetnosti, dok je Aidin maslačak kinema, ustvari, nagrada publike za najbolji film.

Pokazivanj­e talenta

Nagrade za najbolju bajku i mlade kreativce u svim oblastima umjetničko­g stvaralašt­va su novčanog karaktera, koje su omogućili prijatelji i partneri Festivala. Festival su podržali Općina Stari Grad, Grad Sarajevo, Ministarst­vo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Fondacija za muzičke, scenske i

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina