Oslobodjenje

Pogledi Škota zaljubljen­og u Sarajevo

- N. S.

likovne umjetnosti, Fondacija za izdavaštvo, te Fondacija za bibliotečk­u djelatnost.

- Zahvaljuje­mo svim institucij­ama koje su prepoznale vrijednost ovog jedinstven­og festivala, koji omogućava mladim kreativcim­a da pokažu svoje talente, svoj djeci da uživaju u kulturi čitanja, gledanja umjetnički­h programa i njegovanju najplemeni­tijih vrlina, kao i onima koji cijeli život nesebično pomažu da djeca stasaju u dobre ljude i iskažu se na polju života, napominju iz direkcije Festivala.

U Evergreen 1969 Concept baru u Sarajevu otvorena je izložba Jima Marshalla, popularnog Bostranca - škotskog fotografa koji već decenijama živi i radi u našem gradu. Osim što je fotograf, Marshall je i neumorni aktivista i kritičar društvene zbilje, a dobitnik je i Šestoapril­ske nagrade grada Sarajeva.

Najnovija izložba je inspirisan­a Sarajevom i pejzažima koje je Marshall bilježio tokom svojih svakodnevn­ih šetnji sarajevski­m Ozrenom, planinom na sjeveroist­očnim obodima grada.

’’Jim Marshall nije stranac niti Bosanac. On je Bostranac. Živi u

BIH od 1994. Jim je jedan od najboljih fotografa koji živi i radi u Buča Potoku. Njegove fotografij­e su uredno objavljiva­ne u međunarodn­om presu, posebno u desničarsk­im novinama širom Engleske. U skorije vrijeme objavljene su i na službenoj stranici SDA. Njegove fotografij­e su izložene četiri puta: u Sarajevu, Sarajevu, Sarajevu i Sarajevu. Jim ne misli da je fotografij­a njegova profesija niti hobi, nego znak krize srednjih godina’’, opisuje sam sebe Marshall, što je vrlo jasan pokazatelj njegovih pozitivnih pogleda na život i dešavanja oko svih nas.

 ?? ?? Sa jedne od radionica održanih jučer
Sa jedne od radionica održanih jučer
 ?? / JIM MARSHALL ?? Vječni Hum
/ JIM MARSHALL Vječni Hum

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina