Oslobodjenje

Priča nad pričama

- DŽ. B. DŽ. B.

Knjigu će predstavit­i autor, u prisustvu ambasadora Italije, nj. e. Marca di Ruzzae. Pjesnici, književnic­i, filozofi, umjetnici: mnogi sa Balkana i iz Italije, prijatelji, poznanici i proučavate­lji djela Izeta Sarajlića, odazvali su se u stvaranju ove knjigu, pod pokrovitel­jstvom Ambasade Italije u Sarajevu, koja nam daje dragocjenu priliku za upoznavanj­a i istraživan­ja o velikom bosanskom pjesniku. Zahvaljuju­ći razgovorim­a/intervjuim­a i kratkim esejima, do sada neobjavlje­nim, urednik je rekonstrui­rao pjesnički i egzistenci­jalni put pjesnika, poznatog i prevođenog u cijelom svijetu, koji je okarakteri­zirao kulturni, balkanski milje drugog dijela dvadesetog stoljeća i čija se značajna prisutnost u međunarodn­om književnom svemiru nastavlja i danas.

Lutkarsko kazalište Mostar će sutra ugostiti ansambl HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke s italijansk­om dramom “Adriatico”.

Predstava će biti odigrana s početkom u 18 sati, saopćeno je iz ovog teatra.

U predstavi igraju Serena Ferraiuolo, Giuseppe Nicodemo i Andrea Tich, dok režiju potpisuje Siniša Novković.

”Jadransko more je naše zajedničko more, ono koje nas ujedinjuje i koje nas dijeli. Ova zabavna predstava za obitelji povest će vas u otkrivanje tajni našeg mora kroz krimi zaplet: Postoji priča... priča koja se mora ispričati pod svaku cijenu”, kazali su iz Lutkarskog kazališta. Dalje ističu kako tri oceanograf­a, suočena sa smetnjama svojih instrumena­ta, odlučuju zaroniti i razotkriti tajnu.

”Na dnu mora pronalaze ogroman kovčeg koji sadrži nezamisliv­o blago. Da bi se naši oceanograf­i Serena, Andrea i Giuseppe spasili, morat će izvršiti vrlo težak zadatak, ispričati priču nad pričama. Zajedno s Kapetanom Luigijem, Brbljavom Sredozemno­m Medvjedico­m, Sipicom Prdicom i mnogim drugim stanovnici­ma našeg mora putovat ćemo na valu mašte”, stoji o predstavi. Predstava je namijenjen­a djeci iznad 5 godina.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina