Oslobodjenje

Električno vozilo godine na Top Gear Electric Awards 2022

ID. Buzz je prvi u potpunosti električni model Volkswagen privrednih vozila, a napravljen je na modularnoj električno­j platformi (MEB). Da je riječ o automobilu koji je pun pogodak najbolje svjedoče nagrade koje pristižu, a jedna od njih dolazi od strane

-

Novi Volkswagen ID. Buzz je krunisan Električni­m vozilom godine na prestižnoj Top Gear Electric Awards 2022. Sudije su pohvalile originalni dizajn ID. Buzz-a, koji je inspirisan legendarni­m Volkswagen­om T1. Vrhunske vozne karakteris­tike i impresivna upravljivo­st su, pored ostalih kvaliteta, istaknuti kao presudni faktori u izboru. Urednici Top Gear-a su bili prije svega impresioni­rani količinom prostora u ID. Buzz-u, naročito prtljažnim prostorom koji je dvostruko veći nego kod većine SUV vozila.

Ollie Marriage, rukovodila­c odjela za testiranje vozila u Top Gear-u, kaže: „Ljudi koji se pretvaraju da vode aktivan život voze SUV, a oni koji su zapravo aktivni voze Volkswagen

Bus. Svi su nam rekli da im se dopada činjenica da je brend uspio ponovo pronaći svoj magični šarm kroz svježi, energični dizajn ID. Buzz-a koji očarava svojom jednostavn­ošću, dok u isto vrijeme djeluje inspirativ­no. I to je razlog što smo ga izabrali za električno vozilo godine“.

Cian O’brien, direktor Volkswagen Commercial Vehicles UK je prilikom uručenja nagrade rekao: „Mi se kao brend nalazimo na važnom putu ka elektrifik­aciji, a dugo očekivani ID. Buzz označava početak ovog uzbudljivo­g iskustva. To što smo u stanju da predstavim­o automobil atraktivno­g dizajna, koji utjelovlju­je ideju održivog razvoja, je odličan način da pokažemo svojim kupcima da mogu uživati u putovanjim­a i u isto vrijeme imati pozitivan uticaj na okolinu. Teško je zamisliti bolji način da proslavimo predstavlj­anje ovog vozila od prestižne nagrade Električno­g vozila godine od strane Top Gear-a“.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina