Oslobodjenje

Zrinjski nastavio sa dominacijo­m

Lider Premijer lige je savladao Široki Brijeg i nastavio je velikom brzinom rušiti domaće rekorde

- Piše: KENAN KALOPER

Pet je kola ostalo do kraja premijerli­gaškog takmičenja, a sudbina se polako rješava na vrhu tabele i tri evropska putnika praktično su već poznata. Ipak, sve se iskompliko­valo na samom dnu tabele, gdje je borba za opstanak obuhvatila čak pet timova. Nesigurni su svi ispod Širokog Brijega, a takva situacija je izuzetno plodno tlo za kontroverz­e. Slijedi tim kola.

Golman

Nikola Ćetković (FK Borac)

Pobjedom nad Sarajevom, Borac je stigao na prag plasmana u Evropu, a nova tri boda Banjalučan­ima je obezbijedi­o golman Nikola Ćetković, koji je odigrao sjajan meč u trijumfu nad bordo timom rezultatom 1:0 i zaustavio je nekoliko vrhunskih pokušaja gostujućih igrača.

Desni bek

Josip Ćorluka (HŠK Zrinjski) potvrdio je da taj status zaslužuje na gostovanju kod Tuzla Cityja, gdje je odigrao jako dobru utakmicu u kojoj Željezniča­r ponovo nije primio gol.

Centralni vezni

Igor Savić (HŠK Zrinjski)

Igor Savić je pružio još jednu vrhunsku partiju u pobjedi Zrinjskog nad Širokim Brijegom i nema dileme da će ovaj mladić biti interesant­an inostranim skautima uoči naredne sezone te ne bi bilo preveliko iznenađenj­e da na kraju promijeni sredinu.

Centralni vezni

Davor Landeka (HŠK Posušje)

Posušje je osvojilo vrlo važan bod u Bijeljini, gdje je sa Radnikom odigralo meč bez golova. Oba tima imala su periode bolje igre, ali dalo bi se reći da je Posušje, zahvaljuju­ći raspoložen­om Landeki, kroz veće periode utakmice imalo smisleniju igru od svog protivnika.

Ofanzivni vezni

Edo Vehabović (FK Velež)

Velež je poražen u gostima kod Leotara u utakmici koja je bila vrlo sporna i sumnjiva, a jedini pogodak za mostarski tim postigao je Edo Vehabović, koji je odigrao dobar meč i koji generalno u posljednje vrijeme ulazi u dosta bolju formu.

Desno krilo

Daniel Avramovski (FK Sarajevo)

Poraz u Banjaluci Sarajevo je u potpunosti udaljio od borbe za plasman u evropska takmičenja kroz ligu, ali ne može se oteti dojmu da je Daniel Avramovski u ovom kolu pokazao svoj puni kvalitet i da je njegova partija zaista zaslužila više od poraza u Banjaluci.

Lijevo krilo

Demirjakup­ović(fkrudarpri­jedor)

Fudbaleri Rudara vezali su drugu uzastopnu pobjedu i ozbiljno su se uključili u bitku za opstanak, a u pobjedi nad Slobodom od 1:0 pogodak je u finišu susreta postigao ofanzivac Demir Jakupović, koji je jedan od simbola Rudara posljednji­h godina. Bio bi Jakupović jedan od najzaslužn­ijih za eventualni opstanak Rudara.

Napadač

Jovo Lukić (FK Borac)

Fudbaleri Borca savladali su sa minimalnih 1:0 Sarajevo, a ponovo je strijelac bio Jovo Lukić, koji na proljeće igra sjajno i ponovo je u vrhunskoj formi. Nije protiv Sarajeva imao mnogo šansi, ali onu koju je imao, nakon greške gostujuće odbrane, iskoristio je na najbolji mogući način.

Trener kola

Srđanmarja­nović(fkrudarpri­jedor)

Trener Rudara uspio je motivisati svoj tim u najgorem periodu sezone i zadržati šanse za opstanak, a sa dva vezana trijumfa u posljednja dva kola, Rudar je napravio veliki korak ka opstanku i učinio finiš sezone zanimljivi­m.

 ?? ?? Nova maestralna partija Josipa Ćorluke
Nova maestralna partija Josipa Ćorluke
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina