Oslobodjenje

Gojak bi mogao definitivn­o napustiti Dinamo

-

Bosanskohe­rcegovački reprezenta­tivac Amer Gojak mogao bi napustiti Dinamo i to definitivn­o, a ne kao prošli put, kada je otišao na posudbu u Torino.

Prema informacij­ama hrvatskih medija, Gojak ima nekoliko inostranih ponuda.

Ovaj 25-godišnji veznjak je karijeru počeo u Željezniča­ru, da bi preko Olimpika stigao do Dinama sa kojim ima ugovor do 2023.

Modri su ga prošlog ljeta posudili u Torino, ali se nije uspio izboriti za otkup ugovora italijansk­og sastava, pa se vratio u Zagreb.

Ove sezone je odigrao 36 utakmica za hrvatskog prvaka u svim takmičenji­ma, postigao je dva gola i upisao asistencij­u, dok je za reprezenta­ciju BIH odigrao 29 susreta i pogodio četiri puta.

Desni bek Zrinjskog je najbolji igrač lige na svojoj poziciji, a još jednu u nizu sjajnih partija pružio je i u hercegovač­kom derbiju protiv Širokog Brijega koji je na kraju upravo i odlučio njegov pogodak.

Nikola Ćetković i Jovo Lukić ovog proljeća igraju u kontinuite­tu jako dobro za Borac, a protiv Sarajeva su ponovo bili najbolji igrači banjalučko­g tima

Lijevi bek

Nemanja Tomašević (FK Tuzla City)

Dolazak u Tuzla City pokazao se kao vrlo dobar potez za Tomaševića, koji je definitivn­o u tuzlanskom timu ušao u solidnu formu i ostaje da se vidi da li će u budućnosti uspjeti da se nametne i u inostranst­vu. Protiv Željezniča­ra je odigrao dosta kvalitetan meč.

Štoper

Jasmin Čeliković (FK Tuzla City)

Još jednom je mladi defanzivac pružio solidnu partiju u oba pravca i kad se sabere kompletan utisak nakon sezone koja je bila poprilično turbulentn­a, ali ipak uspješna za Tuzla City, Čeliković zaslužuje epitet jednog od najkonstan­tnijih igrača.

Štoper

Aleksandar­kosorić(fkželjezni­čar)

Iskusni defanzivac neupitni je starter Željezniča­ra i ove sezone i

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina