Oslobodjenje

Santiago Bernabeu domaćin spektakla

- Z. Š.

REAL MADRID MANCHESTER CITY

Prva utakmica polufinala Lige prvaka između Manchester Cityja i Reala iz Madrida donijela je pravi fudbalski spektakl, a engleski tim je na kraju slavio s 4:3.

U Španiji će kraljevi pokušati nadoknadit­i zaostatak, ali velike probleme za trenera Carla Ancelottij­a napravila je povreda Davida Alabe, koji će definitivn­o propustiti uzvratni meč.

- Naš pristup na prvoj utakmici bio je pravi, ali smo trebali malo više da ih pritišćemo. Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Nećemo povlačiti našu zadnju liniju, ali sigurno je da će biti momenata kada ćemo morati igrati defanzivni­je. Sigurno je da ćemo gledati jednu veliku utakmicu velikih timova sa velikim igračima. Što se tiče motivacije, igranje polufinala Lige prvaka je dovoljno za motiv, poručio je italijansk­i stručnjak.

I strateg Manchester Cityja Pep Guardiola neće imati jednog bitnog igrača u odbrani, to je povrijeđen­i Kyle Walker.

- Prva utakmica bila je potpuno otvorena, čak sedam pogodaka je palo. Sretni smo što smo pobijedili, ali rezultat je mogao biti bolji, no mogao je biti i gori. Detaljno smo analiziral­i tu utakmicu, znali smo svakako da ništa neće biti neriješeno dok se ne odigraju obje utakmice, rekao je španski trener.

VILLAREAL LIVERPOOL

Stadion: Estadio de la Ceramica u Villarreal­u. Gledalaca:. 21.872. Sudija: Danny Makkelie (Nizozemska). Strijelci: 1:0 - Dia (3), 2:0 Coquelin (41), 1:2 - Fabinho (62), 2:2 - Diaz (67), 2:3 - Mane (74). Žuti kartoni: Capoue, Torres, Lo Celso (Villareal), Alexander-arnold (Liverpool). Crveni karton: Capoue (Villareal) u 86. minuti - drugi žuti karton.

VILLARREAL: Rulli - Foyth, Albiol (79. Aurier), Pau Torres, Estupinan (79. Trigueros) - Lo Celso, Parejo, Capoue, Coquelin (69. Pedraza) G. Moreno (69. Chukwueze), Dia. Trener: Unai Emery.

LIVERPOOL: Alisson - A. Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson (80.

Zbog drugog žutog kartona u 86. minuti isključen je fudbaler Villarreal­a Etienne Capoue pa je domaćin meč završio s deset igrača

Tsimikas) - Keita, Fabinho (84. Milner), Alcantara (80. Jones) Salah, Mane, Jota (od 46. Diaz). Trener: Jürgen Klopp.

Iako je izgledalo da će nakon pobjede 2:0 nad Villarreal­om, u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka, Liverpool lako proći u finale, revanš je donio nevjerovat­nu utakmicu.

Već u 3. minuti domaći su postigli pogodak, strijelac je bio Dia, a pred kraj prvog poluvremen­a na 2:0 povisio je Coquelin. Liverpool je bio na koljenima, odigrali su jedno od najslabiji­h poluvremen­a i sve je mirisalo da Villarreal može napraviti čudo.

Ipak, u drugom poluvremen­u potpuno nova slika na terenu, Villarreal se odlučio na defanzivu, a nju je gotovo nemoguće igrati protiv tako napadački potentne ekipe kakav je Liverpool.

Do pogotka za 1:2 stigli su u 62. minuti, Fabinho se iz teške pozicije odlučio za udarac, lopta je prošla kroz noge golmanu Rulliju i završila u mreži. Samo pet minuta kasnije Diaz je postigao pogodak za izjednačen­je i bilo je jasno da je pitanje prvog finaliste Lige prvaka riješeno.

Za potpuni preokret potrudio se Sadio Mane koji je nakon jednog kontranapa­da stavio tačku na utakmicu i zabio za 3:2.

 ?? / EPA ?? S utakmice u Villarreal­u: Salah u prodoru
/ EPA S utakmice u Villarreal­u: Salah u prodoru
 ?? ?? Izviđač gostuje Slogi (GV/U)
Izviđač gostuje Slogi (GV/U)

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina