Oslobodjenje

Bez poraza p

- Piše: MIRZA DAJIĆ

Menalo je pogodio za BIH, Marušić za Crnu Goru

CRNA GORA BIH

Stadion: Pod Goricom, Podgorica. Gledalaca: 8.000. Sudija: Daniele Orsato 6,5. Pomoćnici: Alessandro Giallatini i Fabiano Preti (svi Italija). 0:1 - Menalo (62), 1:1 Marušić (77). Žuti kartoni: Marušić (Crna Gora), Pjanić, Kolašinac, Gojak (BIH).

CRNA GORA: Mijatović 7, Vešović 6 (90. Vukčević -), Vujačić 6,5, Tomašević 6, Vukčević 6,5, Marušić 7, Raičković 6 (67. Božović -), Janković 6 (79. Šćekić -), Jovović 6,5 (67. Krstović -), Hakšabanov­ić 6,5 (90. Radunović -), Mugoša 6,5. Selektor: Miodrag Radulović.

Šehić 6,5, Sušić 6,5, Kolašinac 7 (68. Ćivić -), Hadžikadun­ić 6,5, Ahmedhodži­ć 6,5, Pjanić 6,5 (61. Prevljak 6,5), Hadžiahmet­ović 6,5, Gojak 6, Krunić 6,5, Hotić 6 (46. Menalo 7), Džeko 6 (78. Demirović -). Selektor: Ivaylo Petev.

Bosna i Hercegovin­a je vodeća nakon tri kola UEFA Lige nacija divizija B u grupi 3 sa 5 bodova i jedina je neporažena selekcija u našoj skupini. U subotu u Podgorici zmajevi su remizirali sa Crnom Gorom 1:1. Gol za naš nacionalni tim postigao je Luka Menalo u 62. minuti, dok je strijelac za domaćina bio Adam Marušić u 77. minuti.

Prečka Jovovića

U 3. minuti Jovović je šutirao sa 18 metara, a Šehić paradom odbranio. Na ubačaj Pjanića iz kornera u 5. minuti Hadžikadun­ić je šutirao glavom sa 12 metara pod prečku, ali je golman Mijatović odlično odbranio. U 41. minuti lijepa solo akcija Jovovića, koji je promiješao naše po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i sa deset metara pogodio prečku. U drugoj minuti sudijske nadoknade na ubačaj Jovovića glavom sa sedam metara pored gola je šutirao Mugoša.

Čitav stadion aplauzom je dočekao i ispratio nacionalne himne dvije zemlje, što je bilo zaista lijepo vidjeti

U 50. minuti pokušao je Pjanić sa 18 metara, ali je Vujačić uspio skrenuti loptu u korner. U nastavku akcije udarac Hadžiahmet­ovića odbranio je Mijatović. U 58. minuti Pjanić je centrirao iz kornera, rezervista Menalo šutirao sa 12 metara, a Mijatović se nije dao iznenaditi. U 62. minuti zmajevi su poveli. U akciji su učestvoval­i rezerviste Prevljak i Menalo, a igrač Dinama je matirao golmana đetića. U 70. minuti Prevljak je pokušao iznenaditi golmana domaćih, ali ga je u tom spriječio kapiten Tomašević, koji je blokirao udarac.

U 77. minuti Marušić je šutirao sa 20 metara, lopta je pogodila Ahmedhodži­ća, skrenula put i završila iza leđa Šehića. U začetku akcije ostao je ležati Hadžiahmet­ović, naši su tražili prekršaj, a sudija Orsato je ostao nijem.

Selektor Ivaylo Petev čestitao je momcima za želju i zalaganje. Rekao je da smo stvorili nekoliko šansi, da smo dobro ušli u utakmicu i nesretno primili gol.

 ?? / MUHAMED T ?? Proslava pogotka Luke Menala
/ MUHAMED T Proslava pogotka Luke Menala

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina