Oslobodjenje

Rvi u grupi

-

- Na kraju je završilo 1:1. To je fudbal. Žao mi je, ali uzeli smo samo jedan bod. Igrače ne mogu kriviti, dali su sve od sebe, rekao je Petev.

Faul

Objasnio je da nije zadovoljan odlukom sudija da priznaju gol Crne Gore, jer smatra da je prethodno postojao faul nad Hadžiahmet­ovićem.

- Mislim da je bio faul, ali imamo

Var,kojinamned­opuštapole­mike.mi ne možemo ništa vratiti, tako je, kako je. Nisam zadovoljan ovim bodovnim saldom, pogotovo zbog današnje utakmice, ali idemo dalje, istakao je Petev.

Sutra u četvrtom kolu Lige nacija u junskom prozoru na Bilinom polju dočekujemo selekciju Finske. U septembars­kom prozoru, 23. dočekujemo Crnu Goru, a tri dana kasnije gostujemo kod Rumunije.

Dudić otpisao šestoricu

Fudbaleri Sarajeva počeli su sa pripremama za novu sezonu Premijer lige BIH. Tačnije, obavljena je prozivka koja je bila zatvorena za javnost, a klub je informisao javnost o promjenama koje su napravljen­e u igračkom kadru.

Saopštenje prenosimo u potpunosti. Prvotimci će jutros obaviti ljekarske preglede, a popodne je na rasporedu prvi trening. Na prozivci je predstavlj­en plan aktivnosti za naredni period, a određenom broju fudbalera saopšteno je da se na njih ne računa u predstojeć­oj sezoni. Menadžment kluba će u narednim danima sa njima obaviti razgovore kako bi se pronašlo najbolje rješenje za sporazumni raskid saradnje.

To su: Krste Velkoski, Amer Dupovac, Anel Hebibović, Kerim Palić, Adnan Šećerović i Mirko Oremuš. Darku Laziću je istekao ugovor i on je slobodan igrač. Zbog isteka ugovora, klub su ranije ovog mjeseca napustili Darko Bodul, Boris Cmiljanić i Dražen Bagarić. Selmir Pidro je ostvario transfer u MLS ligu, a blizu realizacij­e transfera je i Halid Šabanović.

Prozivci su prisustvov­ala i tri nova fudbalera, Ivan Ikić, Frane Čirjak i Nemanja Tomašević. Također, prisutni su bili i fudbaleri koji su se vratili sa posudbe, Vicko Ševelj, Đani Salčin, Hamza Bešić, Haris Konjalić, Kenan Dervišagić i Armin Imamović. Stručni štab je kompletira­n dolaskom Emira Obuće koji je prekomando­van iz Akademije FK Sarajevo u prvi tim. Ekipa će prvi dio priprema obaviti u Sarajevu, nakon čega odlazi u Sloveniju.

 ?? UNOVIĆ ??
UNOVIĆ
 ?? / MUHAMED TUNOVIĆ ?? Edin Džeko odigrao je kapitenski
/ MUHAMED TUNOVIĆ Edin Džeko odigrao je kapitenski
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina