Oslobodjenje

Lalatović došao po trofej

Borac je predstavio novog trenera i počeo pripreme za Evropu i Premijer ligu BIH, a ekipu su već pojačala četiri nova fudbalera

- J. T.

Nakon Benjamina Tatara Borac je pojačao i napadač Momčilo Mrkaić, koji je već radio sa trenerom Nenadom Lalatoviće­m, te je s njim osvojio Kup Srbije u dresu Vojvodine. Mrkaić je rođen u Trebinju, a igrao je i za Leotar, Drinu, Radnik, Vitez i Zrinjski. Osim dva ofanzivna igrača, ekipu su pojačala i dva defanzivca. Jedan od njih je Nikola Andrić, desni bek bogatog iskustva u Superligi Srbije, koji je također već sarađivao sa Lalatoviće­m. Drugo pojačanje u odbrani je stoper Marko Gajić, koji je u protekloj sezoni igrao za kragujevač­ki Radnički 1923. Podsjećamo, klub su napustili desni bek Luka Cucin (sedam dana nakon potpisivan­ja novog ugovora, op. a), krilni napadači Milan Vušurović, Fernad Ayaz i Toni Jović, napadač

Panagiotis Moraitis i veznjak Goran Brkić.

Na predstavlj­anju su Nenadu Lalatoviću dobrodošli­cu poželjeli predsjedni­k banjalučko­g kluba Stojan Malbašić i potpredsje­dnik Bogoljub Zeljković, koji su istakli da je Lalatović već nekoliko godina velika želja crveno-plavih. Obećali su da će imati svu neophodnu podršku i pomoć klupskog rukovodstv­a na putu do ostvarivan­ja ciljeva Banjalučan­a.

- Dolazak Lalatovića je dokaz da ozbiljno radimo i tako ćemo da nastavimo. Rezultati ne dolaze preko noći, potrebno je vrijeme, kazao je Zeljković.

- Moram da zahvalim i Vladi Republike Srpske i Miloradu Dodiku koji su nam omogućili sredstva da imamo trenera koji je vodio velike klubove, kazao je Malbašić.

A ciljevi su barem jedan od dva trofeja, kako je istakao novi šef struke Nenad Lalatović.

- Hvala na povjerenju ljudima u klubu i moja želja je bila da dođem, da se okušam u ovoj ligi. Dogovorili smo se za pet minuta, iste uslove kao što sam imao u Srbiji sam tražio i ovdje, nisam dizao cijenu. Želja mi je bila da radim u Banjoj Luci. Imam energiju, ali i znanje, volim ovaj posao, a shvatio sam da je ovo kvalitetna liga u kojoj može svako svakog da pobijedi, a ne kao u Srbiji da Zvezda i Partizan uzmu po 100 bodova. Volim da pobjeđujem, da ukazujem poštovanje, a i neko sam ko voli da se odbrani kada me neko dira. Ne zanima me nacionalno­st, sve ljude poštujem i cijenim i tako će biti i u budućnosti. Ovdje sam došao da sa mojim Borcem pokušam da osvojim jedan od dva trofeja, kazao je, između ostalog, Lalatović.

Borac će na pripremama 20. juna igrati protiv Vojvodine, a tri dana kasnije protiv Celja. Protiv ekipe Gorice igrat će 26. juna, a tri dana kasnije vjerovatno protiv Rijeke.

Kolubara dovela Vukušića

Ante Vukušić je potpisao za Kolubaru iz Lazarevca. Napadač u Srbiju dolazi iz redova Tuzla Cityja, gdje je u šest mjeseci zabilježio svega pet nastupa - bez pogotka. Vukušić je najveći trag ostavio u Hajduku, odakle je nakon 51 utakmice i 21 pogotka otišao u transferu vrijednom pet miliona eura u Pescaru. U karijeri je igrao još za Lausanne-sport, Waasland-beveren, Greuther Fürth, Tosno, Olimpiju Grudziadz, Krško, ljubljansk­u Olimpiju, Steauu i Messinu. Inače, Kolubara je zaintereso­vana i za Adnana Džafića.

 ?? ?? Odigrat će četiri prijateljs­ka meča
Odigrat će četiri prijateljs­ka meča
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina