Oslobodjenje

O komesaru pred izbore

Zamjenik policijsko­g komesara ponovo je pred Skupštinom HNK-A

- Piše: samra tufek

Skupština Hercegovač­ko-neretvansk­og kantona ove će sedmice razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnji­m poslovima i zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijski­m službenici­ma. Ovo bi rješenje, između ostalog, značilo uvođenje pozicije zamjenika komesara policije, čime bi HNK bio prvi kanton koji ima ovu funkciju. Stručnjaci iz oblasti sigurnosti upozoravaj­u na to kako je ovaj prijedlog neozbiljan.

- Ustroj policije mora biti isti u Federaciji, pa u svim kantonima. Jer ako će biti zamjenik, onda neka bude u svakom kantonu. Imamo mi još mješovitih kantona gdje žive Srbi, Hrvati i Bošnjaci zajedno, poručio je profesor iz resora sigurnosti Husein Ljeljak.

Opozicija je stava kako se ovo pitanje mora što prije riješiti, te napominje kako se baš u izbornoj godini raspravlja o komesaru.

 ?? / EPA / STR. ?? Francuski predsjedni­k Emmanuel Macron je na otvaranju međunarodn­og sajma oružja Eurosatory 2022. jučer u Parizu izjavio da su njegova zemlja i Evropa ušle u stanje ratne ekonomije nakon ruske invazije na Ukrajinu. On je zatražio od ministra odbrane i načelnika Generalšta­ba da u narednim sedmicama preispitaj­u zakone o vojnom programu u svjetlu geopolitič­ke situacije. 12.
/ EPA / STR. Francuski predsjedni­k Emmanuel Macron je na otvaranju međunarodn­og sajma oružja Eurosatory 2022. jučer u Parizu izjavio da su njegova zemlja i Evropa ušle u stanje ratne ekonomije nakon ruske invazije na Ukrajinu. On je zatražio od ministra odbrane i načelnika Generalšta­ba da u narednim sedmicama preispitaj­u zakone o vojnom programu u svjetlu geopolitič­ke situacije. 12.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina