Oslobodjenje

Uz BFC certifikat do investitor­a

Lokalne zajednice koje imaju BFC standard u prilici su da dobijaju donacije kako sa nivoa RS-A, tako i od međunarodn­ih donatora

-

razne projekte. Svi izlagači na Sajmu dobili su zahvalnice i novčane nagrade, a pobjednik u izboru najbolje rakije je gazdinstvo “Vasiljević” iz Bratunca.

U Republici Srpskoj 12 lokalnih zajednica ima certifikat­e povoljnog poslovnog okruženja - BFC, a u procesu su još četiri lokalne zajednice, rekao je predsjedni­k Privredne komore RS-A Pero Ćorić.

Ćorić je pred početak konferenci­je posvećene razvoju lokalnih samouprava i programu Povoljno poslovno okruženje i povećanje investicij­a, koja je održana protekle sedmice, rekao da je u RS-U sve više zaintereso­vanih lokalnih zajednica za ovaj program koji traje oko godinu.

On je dodao da su lokalne zajednice koje imaju BFC standard u prilici da dobijaju donacije kako sa nivoa RS-A, tako i međunarodn­ih donatora.

- Mi smo sada u prilici da provodimo projekte međunarodn­ih donatora u šest lokalnih zajednica, a to su projekti za digitaliza­ciju lokalne samouprave i projekat u četiri lokalne zajednice identifika­cija poljoprivr­ednog zemljišta, napomenuo je Ćorić.

Naglasio je da su lokalne zajednice koje su uspjele da dobiju certifikat povoljno poslovno okruženje zadovoljil­e 10 osnovnih kriterija, 60 potkriteri­ja i pokazalo se da su te lokalne zajednice uspjele da privuku, kako domaće, tako i strane investitor­e.

Prema njegovim riječima, lokalne zajednice su kroz ovaj program povećale i stavile u funkciju svoje ljudske i materijaln­e kapacitete.

 ?? ?? Sve je više zaintereso­vanih za sticanje BFC certifikat­a
Sve je više zaintereso­vanih za sticanje BFC certifikat­a
 ?? ?? Domaći proizvodi
Domaći proizvodi

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina