Oslobodjenje

Promocija Nacionalno­g parka Kozara

Novi turistički projekat Feel Kozara - Explore vrijedan je više od 330.000 KM, a realizovać­e se narednih 12 mjeseci

- A. P.

će inflacija ostaviti posljedice i na osiguranja i na osiguranik­e.

- Vidljivo je da ćemo s obzirom na inflaciju svi imati manje, ali je upravo to vrijeme da to što imamo i zaštitimo, tako da bez obzira na trenutno stanje postoji još mnogo prostora za širenje svijesti o osiguranja, jer u vrijeme neizvjesno­sti treba sebi obezbijedi­ti neku izvjesnost. Naime, možemo reći da je pandemija koronaviru­sa na neki način pomogla industriji osiguranju da više osvijesti građane po pitanju osiguranja, istakla je Marjanović, dodajući kako je osiguranje potrebno promovisat­i na način da ono tu nije samo kad je loše.

Na Sors-u je poseban panel bio posvećen digitaliza­ciji koja je odavno ušla u sve pore ekonomije.

Klik

- Građani su danas navikli da sve dobiju na klik od hrane, odjeće, sve kupuju na klik, pa žele i osiguranje na klik. Osiguranje je specifičan sektor u kojem je potrebno da pronađemo idealnu kombinacij­u fizičkog kontakta i digitalnog, jer postoje određeni proizvodi osiguranja koji se mogu dogovoriti na klik, a za druge je potreban kontakt. Ipak, mi ćemo ići ukorak sa vremenom, pratiti i osluškivat­i potrebe i želje klijenata, kazala je Marjanović.

Naglasila je kako je bez obzira na sve probleme, izazove u samom sektoru i u društvu u cjelini budućnost osiguranja svijetla i taj sektor će zasigurno rasti.

U vrijeme neizvjesno­sti treba sebi obezbijedi­ti neku izvjesnost

Razvojna agencija grada Prijedora PREDA predstavil­a je novi turistički projekat Feel Kozara - Explore vrijedan više od 330.000 KM koji će u narednih 12 mjeseci realizovat­i ova agencija i Nacionalni park Kozara zajedno s lokalnim zajednicam­a koje gravitiraj­u ovoj planini.

Pioniri

Riječ je o nastavku projekta Feel Kozara koji je realizovan u protekle dvije godine s istim vodećim partnerima, a koji je okupio turističke organizaci­je Prijedora, Novog Grada, Gradiške, Kozarske Dubice i Kostajnice radi objedinjav­anja turističke ponude ovog kraja.

Vršilac dužnosti direktora Agencije PREDA Aleksandar Drljača rekao je da je ova agencija pionir u mnogo čemu, pa tako i u turistički­m projektima, ponudama i proizvodim­a.

Direktor Nacionalno­g parka Kozara Božidar Nikoletić kazao je da je novi projekat pokazatelj da je prethodni uspješno realizovan.

- Imamo iskustva koja možemo prenijeti na učesnike u ovom projektu i, kada su voljni donatori dati sredstva, na nama je da ih pametno uložimo. Kozara je ogroman potencijal i mi smo otvoreni za saradnju, naveo je Nikoletić i zahvalio Agenciji PREDA za saradnju i sluh za JU Nacionalni park Kozara.

Milena Gnjatović Simatović iz PREDA najavila je da će se u projektu raditi virtuelna stvarnost Bitke na Kozari po uzoru na Jablanicu i Bitku na Neretvi koju u virtuelnom formatu ima tamošnji muzej, a u saradnji sa Elektroteh­ničkim fakultetom u Sarajevu.

- Cilj nam je da istorijske činjenice donesemo na nov i moderan način i da se na taj način mlade generacije upoznaju o istorijsko­m nasljeđu, navela je Simatović.

Zbog nedostatka smještajni­h kapaciteta na Kozari radiće se adaptacija dva bungalova na Mrakovici, biće organizova­ne edukacije za uvođenje green standarda, nabavljaće se oprema i vodiće se dodatna promocija turistički­h proizvoda.

Sokovi, vino...

- Planirano je osam degustacij­skih mjesta putem kojih će se u svakoj lokalnoj zajednici predstavlj­ati proizvodi karakteris­tični za taj kraj. U Gradišci će to biti sokovi, u Dubici vino, u Kostajnici kestenov med, u Prijedoru rakija i cicvara, u Novom Gradu sirevi, dodala je Simatović.

 ?? ?? Kozara je ogroman potencijal, poruka je učesnika u projektu
Kozara je ogroman potencijal, poruka je učesnika u projektu
 ?? / SENAD GUBELIĆ ?? Nataša Marjanović: Tržište osiguranja polako se oporavlja
/ SENAD GUBELIĆ Nataša Marjanović: Tržište osiguranja polako se oporavlja

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina