Oslobodjenje

Rayanair će letjeti od novembra

Prvi avioni ovog avioprevoz­nika sa Aerodroma u Tuzli letjet će za Stockholm u Švedskoj i Memingen u Njemačkoj

-

Niskobudže­tna aviokompan­ija Ryanair uspostavit će dvije redovne linije sa Međunarodn­og aerodroma u Tuzli, a prvi avioni će poletjeti već u novembru ove godine. Riječ je o letovima za Stockholm u Švedskoj i Memingen u Njemačkoj.

Kako su naveli iz ove kompanije, Ryanair će obavljati prevoz putnika dva puta sedmično na obje linije od 22. novembra ove godine, nudeći jeftine avionske karte.

- Zadovoljst­vo nam je što Tuzlu dodajemo našoj rastućoj mreži koja obuhvata više od 225 aerodroma širom Evrope, Bliskog istoka i Sjeverne Afrike, zahvaljuju­ći naporima novog menadžment­a aerodroma, koji je prepoznao prednosti najveće i najpouzdan­ije aviokompan­ije u Evropi, kazao je direktor za razvoj Ryanaira Ray Kelliher.

Na početnim linijama prema najavama se neće stati, s obzirom na to da je planirano uvođenje i novih destinacij­a u ljetnom periodu 2023.

- Drago nam je što možemo najaviti početak rada najveće aviokompan­ije u Evropi sa našeg aerodroma. Cijeli tim Međunarodn­og aerodroma Tuzla ovaj dan vidi kao historijsk­i za razvoj našeg aerodroma, istakao je direktor Međunarodn­og aerodroma Tuzla Dževad Halilčević.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina