Oslobodjenje

Zatražen pritvor za osumnjičen­u trojku

- A. B. Č.

Sarajevsko Tužilaštvo zatražilo je od Kantonalno­g suda u Sarajevu pritvor za Vedada Rožajca, Ermina Čurića i Nedima Muzura, koji se terete da su u Ulici Izeta Musića, općina Ilidža, pokušali ubiti E. H.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti da bi osumnjičen­i boravkom na slobodi mogli da utiču na svjedoke te zbog opasnosti od ponavljanj­a krivičnog djela. Pojedinačn­o, Rožajac i Čurić se terete za pokušaj ubistva i izazivanje opće opasnosti, dok se Muzuru i Rožajcu na teret stavljaju i krivična djela nedozvolje­no držanje oružja i nedozvolje­no držanje eksplozivn­ih materija.

Osumnjičen­a trojka je uhapšena tokom proteklog vikenda, a prilikom pretresa objekata koje koriste osumnjičen­i pronađeni su veća količina oružja, municije mobiteli, novac i municija.

Pronađeni su i snimač marke Alhua, dva metalna osigurača prstena ručne bombe, kao i četiri eksplozivn­e naprave -bombe, inicijalna kapisla, tromblonsk­a trenutna mina, improvizov­ana eksplozivn­a naprava, tri pištolja, jedan pištolj sa prigušivač­em, 1.390 komada municije raznog kalibra, prigušivač, 42 komada metalnih cijevi - dijelova pištolja, jedan kundak (drška) za pušku, jedan pištolj bez obilježja i pripadajuć­e cijevi i okvira, osam komada okvira za pištolj...

 ?? ?? Privedeni su saslušani u zgradi Tužilaštva KS-A
Privedeni su saslušani u zgradi Tužilaštva KS-A

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina