Oslobodjenje

Pohvale za novu pjesmu Slađane Mandić

-

Slađana Mandić objavila je novu pjesmu “Sati” koja je na prvo slušanje osvojila simpatije publike širom regiona. Kolege, ali i vjerna publika imaju samo riječi hvale za njenu novu kompozicij­u.

- “Sati” su nastali prije četiri godine i sada su dočekali svojih pet minuta. Na projektu je radio provjereni tim koji dobija i ovo je nastavak pjesama “Osluškujem” i “Drhtala, ginula”. Ostalo je na publici, kaže Slađana Mandić.

U pripremi pjesme i spota “Sati” učestvoval­o je gotovo 50 ljudi. Muziku i tekst potpisuje Dino Muharemovi­ć, a aranžman i produkciju Adis Sirbubalo i Mahir Sarihodžić. Na pjesmi su svirali Meho Radović, Zanin Berbić, Alen Lemešević i Miloš Nikolić. Dio provjerene ekipe bio je i Borjan

Milošević, a sve je miksano u studiju Long Play u Ljubljani.

Kada je u pitanju spot, za režiju je bio zadužen Slađanin dugogodišn­ji saradnik Haris Dubica. Organizato­r je bio Anis Mujanović, dok je za rasvjetu bio zadužen Ernest Tahirović. Snimatelj je bio Elman Omić. Za makeup Slađane Mandić pobrinuo se Adi Hasić, a za frizuru Amra Bilić. Stajlinge je popularna pjevačica osmislila zajedno sa Janom Artom.

- Uloženi trud se isplatio. Sigurna sam da će “Sati” biti pjesma koja će dugo trajati i još duže se pjevati. Sam spot je kao kratki film prošlih vremena. Mnogo je snimljenih “kafanskih” verzija spotova, ali ovaj najviše vraća u prošlost i period najvećih pjevačkih diva, domaćih, ali i stranih, kaže Slađana.

 ?? ?? Ekipa filma sa porodicom Presley
Ekipa filma sa porodicom Presley
 ?? / ELMAN OMIĆ ?? Scena iz spota
/ ELMAN OMIĆ Scena iz spota

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina