Oslobodjenje

Nissan Navara-r 1.000 KS

-

Navara je vjerovatno jedan od posljednji­h Nissanovih modela od kojih se može očekivati da budu tunirani, no tako ne misle profesiona­lni drifter Steve Baggsy Biagioni i SB Motorsport­s tim.

Projekt koji je trajao dvije godine rezultirao je modelom Navara-r s tuniranim motorom iz Nissana GT-R.

Unikatna Navara-r je dobila široki bodykit kompanije Sterling Automotive koji uključuje dodatke za prednje i stražnje blatobrane, ekstenzije branika, naglašen prednji spliter i dva stražnja spojlera od kojih je jedan postavljen na krov, a drugi na vrata prostora za teret.

Pickup je folijom presvukla kompanija Fleet Livery Solutions Ltd, a tu su i atraktivne 20-inčne BBS felge, tako da ovu Navaru niko neće moći zamijeniti sa standardni­m modelom.

Iako izleda impresivno, najvažnije modifikaci­je kriju se ispod haube. Navarin dizelski motor je uklonjen, a na njegovo mjesto je ugrađen tunirani VR38DETT motor iz Nissana GT-R. Zapremina ovog twin-turbo V6 motora pod oznakom VR41 je povećana na 4,1 litar, a razvija magičnih 1.000 KS. Snaga se prenosi na sva četiri točka putem modificira­nog mjenjača.

15-inčni Macbook Air

Macbook Air veličine 15 inča treba biti predstavlj­en narednog proljeća, a Apple bi se mogao vratiti i malim laptopima jer navodno radi na 12-inčnom modelu koji će debitovati krajem 2023. ili početkom 2024. Oni kojima nedostaje Macbook iz 2015, a koji žele moderni hardver i dobru tastaturu, mogli bi doživjeti ispunjenje sna. U Appleu su razmišljal­i da predstave 15-inčni Macbook Air ove godine, no planovi su promijenje­ni kako bi se pažnja usmjerila na 13-inčni model. Ovo bi mogao biti kraj Appleove strategije prema kojoj veće ekrane rezerviše samo za svoje najskuplje uređaje.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina