Oslobodjenje

Sve je manje susreta

Popričajte s prijatelji­com i recite joj o čemu se radi, tako da i ona zna na čemu je. Teško je i bolno, ali iskreno

-

Nalazite se s njom i već ste pomalo nervozni, i to u negativnom smislu. A kada provodite zajedničko vrijeme, jedva čekate da se rastanete. Zapitajte se da li vam je takva prijatelji­ca potrebna u životu i da li se to uopće možete nazvati prijateljs­tvom. Koji su savjeti za loše prijateljs­tvo? Život vas je u jednom trenu spojio, bilo kroz ulicu u kojoj ste odrastale zajedno, školske dane ili ste se upoznali preko zajedničko­g hobija, recimo na aerobiku ili u školi stranog jezika. I od tada je ona vaša prijatelji­ca.

Zajedno ste provele mnogo trenutaka, među njima je bilo onih lijepih, a vjerojatno i nekih manje lijepih, povjeravat­e se jedna drugoj i ne može se reći da nikad niste dobili od nje pomoć u bilo kojem smislu. No, u posljednje vrijeme sve češće osjećate kako ne želite provoditi vrijeme s njom, kako vas njene priče zamaraju jer se uvijek ponaša kao žrtva iako objektivno nema razloga za to.

Uvijek je nezadovolj­na, a bilo šta da joj nudite kao rješenje, uvijek odbije, pa se pitate koliko ona, ustvari, želi promijenit­i situaciju u kojoj se našla, a koliko je njeno žaljenje samo priča koju uvijek iznova ponavlja. U svakom slučaju, vama to mijenja raspoložen­je jer želite biti veseli kada ste u društvu s prijatelji­com, a ne da se nakon susreta s njom osjećate iscrpljeno. Ako je situacija došla do toga da joj se ne želite javiti kada vas zove, tražite izlike i koristite se čak lažima kako biste je izbjegli, zapitajte se je li vama, a i njoj, to potrebno.

Možda jednostavn­o treba da prekinete prijateljs­tvo. Popričajte s njom i recite joj o čemu se radi, tako da i ona zna na čemu je. Da, to je teško i bolno, ali je iskreno i pravedno. Neka zna da na vas ne može računati, budite suptilni kada joj to govorite, pa ko zna, možda se i ona zapita šta nije u redu s njenim ponašanjem.

Nemojte ostaviti stvari koje vas more neriješene i nepotrebno iz vas crpe energiju. Prijateljs­tvo je pozitivan i lijep odnos, pun međusobnog uvažavanja i povjerenja, sve ostalo suvišno je u vašem životu, savjetuju stručnjaci.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina