Oslobodjenje

E u Parizu

- J. T.

minuti svjetski viceprvak je poveo protiv svjetskog prvaka golom Luke Modrića iz jedanaeste­rca. Ibrahima Konate je nakon ubačaja iz kornera u svom petercu srušio Antu Budimira, a izraelski sudija Orel Grinfeld pokazao je na bijelu tačku. Situaciju je provjerava­o VAR, ali nije bilo promjene odluke, te je Modrić postigao jedini gol na meču.

Rezultati 4. kola UEFA Lige nacija, grupa A1: Danska - Austrija 2:0 (Wind 21, Skov Olsen 37), Francuska - Hrvatska 0:1 (Modrić 5pen). Poredak: Danska 9, Hrvatska 7, Austrija 4, Francuska 2. Grupa B2: Island - Izrael 2:2 (Thorsteins­son 9). Poredak: Izrael 5, Island 3, Albanija 1. Grupa C3: Kazahstan - Slovačka 2:1 (Vorogovski­y 18, Astanov 39 - Bero 51), Azerbejdža­n - Bjelorusij­a 2:0 (Emreli 76, Sheydayev 90+3). Poredak: Kazahstan 10, Slovačka 6, Azerbejdža­n 4, Bjelorusij­a 2.

Ljubičić u Dinamu

Robert Ljubičić, donedavni igrač bečkog Rapida, novi je član Dinama i u sljedećoj sezoni će osnažiti konkurenci­ju u sredini veznog reda, objavili su iz hrvatskog prvaka. Potpisao je petogodišn­ji ugovor. Ljubičić je rođen 14. jula 1999. u Beču, u dječačkim je danima kratko bio u Rapidovoj školi, ali se formirao i oblikovao u Sankt Pöltenu, klubu u kojem je u smiraju igračke karijere nastupao i Zlatko Cico Kranjčar. U Rapid je došao u ljeto prošle godine i promovisao se u jednog od nosilaca igre. Prošle sezone odigrao je 40 utakmica u dresu Rapida te je postigao 4 pogotka i upisao 7 asistencij­a.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina