Oslobodjenje

Allenu treće vrijeme u historiji

Devon Allen je istrčao još jednu utrku na 110 metara sa preponama, a sada počinje pripreme za nastup u američkom fudbalu

- J. T.

Američki atletičar Devon Allen postavio je treće najbrže vrijeme u historiji na 110 metara s preponama na atletskom mitingu u New Yorku. Ovaj 27-godišnjak prešao je udaljenost za 12,84 sekunde, četiri stotinke sekunde iza svjetskog rekorda svog sunarodnja­ka Ariesa Merritta, postavljen­og na Olimpijski­m igrama u Londonu 2012. godine. Alen se do sada dvaput takmičio na Olimpijski­m igrama. U Rio de Janeiru 2016. završio je peti, a prošle godine u Tokiju četvrti. Ove godine će pokušati kroz trialse osigurati nastup na julskom Svjetskom prvenstvu u Eugeneu, a potom će promijenit­i sport i preći na američki fudbal. U aprilu ove godine potpisao je trogodišnj­i ugovor s NFL ekipom Philadelph­ia Eaglesima, gdje će igrati na poziciji hvatača.

- Sad ili nikad. Ne mogu sa 30 ili 31 očekivati da ću doći u NFL, kazao je Allen nakon što je za Eaglese potpisao ugovor na tri godine.

Allen je igrao američki fudbal na Univerzite­tu Oregon na poziciji hvatača i u 29 nastupa za Oregon Duckse imao je 54 hvatanja za 919 jardi i osam touchdowna.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina