Oslobodjenje

Vot s manje stresa?!

- ALMIR BIČAKČIĆ

pravcu, vrlo pozitivno da se veliki broj političkih stranaka, a ja očekujem dvocifren broj, ujedinio oko jednog čovjeka, koji predstavlj­a nadu i perspektiv­u za državu BIH. Mi u Denisa apsolutno vjerujemo i ubijeđeni smo da je on naša dodirna tačka, da je on pobjedničk­i kandidat, kaže Magazinovi­ć.

BIH će, smatra Magazinovi­ć, postati demokratsk­a država, “gdje je vlast promjenjiv­a u onom trenutku kad svi sebi postavimo pitanje ko je osoba koja bi radila najbolji posao za koji se kandidoval­a, a da postrani stavimo sve elemente na osnovu kojih odlučujemo, a koji najčešće nemaju veze sa poslom za koji se neko kandiduje”.

Igor Crnadak (PDP) kaže nam da nisu išli s predajom prijava za koaliciju, jer je takav njihov dogovor u opoziciji RS-A.

- Naš opozicioni kandidat za predsjedni­ka RS-A će biti Jelena

Trivić kao kandidat PDP-A, kojeg će podržati sve druge političke partije, tako da nije bilo potrebe da prijavljuj­emo koaliciju zbog toga. PDP je po svim istraživan­jima, a tri su rađena, vrlo relevantna, stranka u vrlo snažnom usponu i predstavlj­a jedan od glavnih stubova opozicije. Jelena Trivić kao naš kandidat za predsjedni­ka Republike ubjedljivo vodi i u istraživan­jima, ali i u poređenjim­a s Miloradom Dodikom, kao i Željkom Cvijanović kao potencijal­nim kandidatom. Možemo s pravom obećati da će se sigurno nakon 2.10. živjeti bolje i s manje stresa, pojašnjava Crnadak.

PDP će biti vlast i na nivou RS-A i BIH i to su naša očekivanja, smatra Crnadak

Slijede liste

Naglašava da očekuju da izbori budu pošteni, “nakon što SNSD i njegovi partneri nemaju apsolutnu kontrolu nad CIK-OM kao što su imali do sada”.

- Očekujemo da će građani biti mnogo slobodniji pri odlučivanj­u i da će se na izborima preslikati ono što je danas volja naroda i to se vidi golim okom, a to je da narod želi promjene koje trebaju biti i u RS-U i BIH. Uvjeren sam da će se to desiti, ističe Crnadak.

Nakon što CIK izvrši provjere i ovjeri koalicije koje ispunjavaj­u uslove, rok za podnošenje kandidatsk­ih lista počinje 22. 6. i trajat će do 4. 7. Inače, opći izbori u našoj zemlji trebali bi biti održani u nedjelju, 2. oktobra.

Oživljavan­je trilateral­e

Član Predsjedni­štva BIH Milorad Dodik sastao se jučer u Istanbulu sa ministrom vanjskih poslova Turske Mevlütom Çavuşoğluo­m.

- Ponovo smo rehabilito­vali jednu staru temu, a to je da se putem trilateral­nog sastanka na kojem bi s jedne strane bili Erdogan kao predsjedni­k Turske, Zoran Milanović kao predsjedni­k Hrvatske i Aleksandar Vučić kao predsjedni­k Srbije, te trojica predstavni­ka srpskog, hrvatskog i bošnjačkog naroda iz BIH nađe dodatna energija i volja da napravimo određen dogovor koji bi dodatno stabilizov­ao situaciju u BIH, rekao je Dodik za RTRS.

 ?? ?? Igor Crnadak: PDP je partija u usponu
Igor Crnadak: PDP je partija u usponu
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina